• Van még remény?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Kérem az őszinte véleményét, hogy leszek.e még valaha jobban? 2 hétig szedtem PPI-t és 2 hétig quamatelt. PPI ből többfélét is-lehet ez volt a baj, hogy váltogattam őket? Mindegyiktől csak rosszabbul lettem, így az orvosommal megbeszéltem hogy elhagyhatom őket. PPI-től szinte leállt az emésztésem, gyomorfájás, gyomorégés, szorulás jelentkeztek Elhagytam már őket 9 napja. Hiába szedem az itopride ot és a probiotikumot nem vagyok jobban. A gyógyszerek szedése alatti-fentebb említett tüneteim -megmaradtak. Ön szerint meddig várjak még,hogy jobb lesz? ez a 9 nap még kevés az elhagyás óta? Nem kellett volna már javulnia? Önnek volt olyan a praxisában, hogy valaki 1 hónapos kúrával örökre elrontotta a gyomrát? Köszönöm válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a PPI témában

        A PPI hatás 2-3 nap alatt megszűnik, a szerek okozta másodlagos hatásoknak is meg kell szűnnie pár hét alatt. Véleményem szerint a panaszokat valami egyéb betegség okozza, nem a PPI-szerek elnyújtott mellékhatása.


        Kérdés: 2020. június 26., 13:20; Megválaszolva: 2020. június 26., 20:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: