alacsony triglicerid szint

Kedves Doktornő / Doktor úr! Hormonális vizsgálatok kapcsán csináltattam általános vérképet is és kétszer is alacsony lett a triglicerid értékem (0,57) . Mire utalhat ez, mennyire veszélyes és milyen szakorvoshoz kell fordulnom? Minden más értékem rendben volt, semmilyen akutt panaszom nincs és betegségről sem tudok. A hormonális vizsgálatokat későbbi babaprojekt miatti ellenőrző céllal csináltam, illetve visszatérő depresszió és fogamzásgátló abbahagyása utáni pattanásosság kivizsgálása céljából, higy hátha hormonális háttere van a dolgoknak, deúgy tűnik, nem. Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza alacsony triglicerid témában

Kedves Kérdező!

Az alacsony triglicerid szint hátterében több minden állhat, így vérszegénység, éhezés, alultápláltság pajzsmirigy túlműködés is. Mivel említi, hogy a laboratóriumi vizsgálat során más kóros eltérést nem észleltek, így az alacsony triglicerid szintnek valószínűleg nincs különösebb jelentősége: illetve az esetleges alultápláltság lehetőségéről a leírtak alapján nem tudok nyilatkozni. Ha más kóros érték, panasz nem merül fel, majd később kontrollja javasolt.

Kérdés: 2020. június 22., 22:34; Megválaszolva: 2020. július 02., 20:57
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium