• Változó és néha véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 24 éves nem dohányzó férfi vagyok. Az utóbbi időben (2-3) hónapban a székletemben változást észleltem. Valamikor kemény és elegendő egyszer mennem mosdóra egy nap, valamikor hígabb és akár 4-5 alkalommal kell WC-re mennem kimondottan a reggeli órákban. Mivel korábban sok kávét ittam, főleg reggel éhgyomorra, így azt elhagytam. Ugyanakkor viszont nem mindig, de egyes napokon véres a székletem, ami megijeszt. Korábban néha éppenhogy egy nagyon pici mennyiséget, leginkább nyákkal keveredve láttam rajta, addig a mai napon ha nem is jelentős, de ennél nagyobb mennyiségű vért láttam a széklet külsején, illetve néhány helyen benne. Teljes körű vérvételen a napokban voltam, ott minden teljesen rendben volt. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mi a teendő? Kell-e nagyon rosszra (pl. vastagbélrákra gondolni)? Illetve mit érdemes tenni, hogy normalizálódjon a helyzet? Előre is köszönöm szépen a válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        A véres széklet mindenképp további kivizsgálást indokol. A panasz oka leginkább vastagbél-gyulladás vagy aranyeresség lehet, legalább egy endoscopos végbél-vizsgálat (rectoscopia) elvégzése szükséges (illetve gastroent. szakvizsgálat).


        Kérdés: 2020. június 10., 19:25; Megválaszolva: 2020. június 10., 19:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: