H.pylori kiírtása

Tisztelt Doktor úr! Pár hónapja volt gyomortükrözésem és mintát is vettek. Refluxot és gastritist, a mintavétel pedig: "H.pylori associált idült diffus gastritis, activitási jelekkel, rendkívül intenzív H.pylori pozitivitással (3+) " állapított meg. Felírták az erős antibiotikum kúrát amit 1 nap után rosszullét miatt abba kellett hagynom. Milyen alternatív kezelési lehetőségek vannak antibiotikum kúrán kívül a H.pylori kiirtására és/vagy a tünetek enyhítésére? Tisztelettel: Norbert

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza H. pylori témában

Az antibiotikumok különböző kombinációjával lehet a helicobactertől megszabadulni (antibiotikum nélkül véleményem szerint nem megy) . A bizmut tartalmú szerek (Ulcamed) nem antibiotikum jellegűek, de a H. pylori mennyiséget képesek csökkenteni (eradikációban az antibiotikum mellé is szoktuk ajánlani) .

Kérdés: 2020. június 01., 08:55; Megválaszolva: 2020. június 01., 19:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
nyombélfekély, helicobacter
Tisztelt Uram! szeretném a segítségét kérni hogy értelmezhessem a szövettani leletemet! Pár hete a Bulbusban kis-és nagygörbületen látszik...
Mit tegyek?
Tisztelt Doktor Úr! 20 éve küzdök gyomorsav problémával. Először savtúltengést állapítottak meg, Quamatel szedését javasolta az orvosom....
helicobacter
Laboratóriumi leletnél a székletben a Helicobacter pylori antigén negatív, viszont a véreredményben a helicobacter pylori IgG/ELISA (vircell) 12, 2...
helycobakter?
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve a háziorvosom antibiotikum és savlekötő kombinációval helycobakter ellenes kezelést alkalmazott nálam. Később a...
Nappali és éjszakai izzadás