H.pylori kiírtása

Tisztelt Doktor úr! Pár hónapja volt gyomortükrözésem és mintát is vettek. Refluxot és gastritist, a mintavétel pedig :"H.pylori associált idült diffus gastritis, activitási jelekkel, rendkívül intenzív H.pylori pozitivitással (3+)" állapított meg. Felírták az erős antibiotikum kúrát amit 1 nap után rosszullét miatt abba kellett hagynom. Milyen alternatív kezelési lehetőségek vannak antibiotikum kúrán kívül a H.pylori kiirtására és/vagy a tünetek enyhítésére? Tisztelettel: Norbert

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza a H. pylori témában

Az antibiotikumok különböző kombinációjával lehet a helicobactertől megszabadulni (antibiotikum nélkül véleményem szerint nem megy). A bizmut tartalmú szerek (Ulcamed) nem antibiotikum jellegűek, de a H. pylori mennyiséget képesek csökkenteni (eradikációban az antibiotikum mellé is szoktuk ajánlani).

Kérdés: 2020. június 01., 08:55; Megválaszolva: 2020. június 01., 19:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem