• széklet probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! kb 1.5-2 éve kezdődtek panaszaim, ami a következő ben nyilvánul meg.gyomorgorgások étkezés után is nemcsak előtte .belek kutyorgása néha olyan mintha a vízcsapban folyik a víz.sokszor van erősebb gázosodás főleg délután és reggel ébredéskor.széklet laza van hogy alaktalan csak egy kupac az egész néha a széklet eleje normális ut viszont laza nincs kontúrja.általában ébredés után napi 1x van székletem nagyon ritkán 2x viszont néha néha előfordul spontán hasmenés minden előjel nélkül kb havonta 1x .voltam hasi ultrahangon ,vérvételen, csináltattam hármas széklettesztet M2-Pk.Kalprotektin.vér tumormarkerek CEA AFP CA 19-9 TPA Béta HCG NSE CA72-4 mindenem negatív lett próbálkoztam per és pro biotikumokkal is de nincs változás sajnos a tükrözéstől félek ....tudna segíteni mi lehet a problémán köszönettel Farkas András

        Dr. Plósz János válasza a IBS témában

        Első körben, nem kell megijednie, a tünetek nem riasztóak. Emellett a tükrözéstől sem kell tartani, ezt is lehet teljesen elfogadhatóan végezni (bódításban-altatásban). A panaszok hátterében első körben irritabilis bél szindrómát gondolnék, de ehhez még érdemes kizárni laktóz-intoleranciát, lisztérzékenységet. Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása. Gyógyszeresen Meteospasmyl, Duspatalin vagy Otilonium panaszvezérelt szedése segíthet.


        Kérdés: 2020. május 30., 08:03; Megválaszolva: 2020. május 30., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: