• Émelygés, zsibbadás, rossz közérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 28 éves nő vagyok, édesanya is. Jelenleg nem vagyok várandós. A problémám egy kicsit összetett, legalább is számomra, nem igazán tudom összefüggenek-e vagy sem. Egy hónappal ezelőtt felkerestem a háziorvosom két okból, az egyik, hogy volt egy mandulagyulladásom és némi lázam, amire Sumamed antibiotikumot kaptam valamint felfedeztem a kulcscsont és szegycsont ízesülésénél egy kis duzzanatot, vagyis inkább kinövést ( ezzel voltam ultrahangon és röntgenen is semmit nem találtak kórosnak). A mostani problémám az, hogy az antibiotikum szedése alatt és után egy hétig borzalmas gyomorpanaszaim voltak, gyenge voltam és szédültem. Aztán jobb lett, de 3-4 napja ismét jelentkezett az émelygés ami éjjelente kezdődik, aztán ahogy elhelyezkedem kicsit jobb, majd reggel ébredés után ismét érzem, ez változó intenzitású, evés és ivás után általában elmúlik vagy nagyon enyhe marad. 3 napja ezzel majdnem egyidejűleg megjelent panaszként, hogy az alsó állkapcsom alatti nyaki rész zsibbad, nem szurkál, csak zsibbad, néha érzem az állkapocsban is néha a járomcsontban is egy-egy pillanatig aztán elmúlik, de a nyaki résznél változó intenzitással állandó. Flector krémmel kenem, orvosi utasításra, nem tudom használ e mert mikor jobb mikor rosszabb. Van egy fájós fogam, alul, ami érzékeny, de nem állandóan gyulladt (nem tudom ez számít e) Fekvés közben nem érzem a zsibbadást. Ezek a panaszok vajon összefüggenek? Merre induljak el? Nem vagyok beteges típus, általában évi egy mandulagyulladással megúszom. Kicsit már stresszes vagyok, és ez az egy hónap lelkileg is megviselt. A háziorvosom jelen körülmények között elég leterhelt ezért kértem ki az Ön véleményét is! Egyébként voltam laborvizsgálaton ( nagy rutin) az eredményeim leszámítva, hogy a lymphocyta szám egy leheletnyivel alacsonyabb volt az alsó határértéknél, mind jók voltak. Elnézést a terjedelem miatt. Előre is köszönöm! Tisztelettel: A kérdező

        Dr. Szanyi Andrea válasza a panaszok témában

        Kedves Kérdező! Panaszai külön értelmezhetők, összefüggést nem gondolnék közöttük. A korábbi gyomorpanasza, émelygése összefüggésbe hozható a megelőző antibiotikum szedésével, az újonnan jelentkező panasza lehet reflux betegség következménye. Ha tartós, akkor életmódbeli utasításokkal illetve gyógyszeresen kezelhető. . Az állkapocsfájdalom a rossz fogával lehet összefüggésben. Ha a helyzet megengedi, keressen fel fogorvost.


        Kérdés: 2020. április 11., 08:01; Megválaszolva: 2020. április 13., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.