• Mi külömbség.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor úr! Több kérdésem lenne. Az első hogy mi a különbség a GERD és a GORD között. Sajnos a betegségeim Gastrooesophagealis reflux oesophagitissel, Postcholecystectomiás-szindróma, Hiantus hernia. A szakorvos és magánorvos is a következőket javasolta hogyha tüneteim vannak. Reggel 7 és este 7 kor egy PP vegyek be. Este lefekvés előtt 40 mg Quanamatelt és szükség esetén Venter port. Illetve Mezim fortét étkezésekkor. Most tünetmentes vagyok jelenleg. Most igazából az lenne a kérdésem hogy Melyik PP gátlót szedjem. Mert mind 2 orvos és a házi orvosom is mást mondott. A szakorvos Noacidet, magán orvos Emozult a házi orvosom pedig Rabeprazolt ajánlott. Beszokott gyulladni a nyelőcsövem. Az Emozulnál írja hogy nyelőcső gyulladás kezelésére GERD. De viszont a Rebeprazolnál nem GORD. Szóval Dr. úr szerint melyik a legjobb PP és hogy a fent említett terápia megfelelő e? És hogy ha a nyombél begyullad akkor ezen terápia alkalmas a kezelésre mert 2 hétig is elszokott húzódni a hasi fájásom. Arra Noacidet kaptam. Köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a PPI témában

        A GERD és a GORB között nincs különbség (angolul vagy magyarul rövidítünk). A PPI szerek között elméletileg hatásban nincs jelentős eltérés, de egyéni variációk jelentkezhetnek, ha valamelyik hatásosnak bizonyul, érdemes ezt használni tartósan. Mindegyik alkalmas nyelőcső, gyomor és nyombélhurut kezelésére is.


        Kérdés: 2020. április 06., 20:20; Megválaszolva: 2020. április 06., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Plósz János doktor úr! A következő problémával fordulnék önhöz! Már tavaly novemberben megírtam önnek, hogy kb másfél hétig normális széklet mellett állandó székelési ingerem volt, ami egyik napról a másikra rendeződött....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos