• epesavvesztés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Epe műtöttként emésztési problémáim vannak, hol jobban, hol kevésbé.Jelenleg minden nap görcsös hasmenésem lesz evés után, főként tartalmasabb, vagy kissé nehezebb ételek után.Van diszbakteriózis megállapítva, ami miatt az epesav nem szívódik vissza állítólag, sőt valószínű.Epesav lekötő szóba jött, de még nem lett kipróbálva.Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy étkezéskor nincs elég epesav a folyamatos epesav csorgás miatt, ez is okozhatja a panaszaim...tehát mindkét probléma fennállhat egyidejűleg.Mivel eddig eltűrtem a panaszokat, időnként alig okozott problémát, ezért nem kezeltettem.Jelenleg a vírushelyzet miatt nem tudok a klinikára utazni.A kérdésem az lenne, hogy ha mindkét eshetőség egyszerre fennáll, tehát kevés epe étkezéskor,a folyamatos csorgás miatt, ugyanakkor ami van epesav, az sem szívódik fel megfelelően, mi lenne a megoldás? Epesavpótlás vagy epesav megkötés? Vagy egyszerre mindkettő??? Vettem egy epesav pótló készítményt, Gallmet N a neve.De mivel tanácstalan vagyok, így még nem kezdtem el szedni...Mit javasolna Ön? /Múlt hónapban lett volna egy CT vizsgálatom, mert a májkapuban és a hasnyálmirigy előtt több darab,10-12 mm-es nyirokcsomó van.De a vírushelyzet miatt nem lehetett menni./Válaszát megköszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a epehólyag-eltávolítás után témában

        Ha étkezést követően van panasz, az inkább a kevés epesav mellett szól (az epesavak káros hatást akkor fejtenek ki, ha épp nincs étel, amihez felhasználódjanak). Szóval étkezésekhez a Gallmet illetve valami emésztőenzim (pl. Mezym Forte) megpróbálható (illetve a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása).


        Kérdés: 2020. április 06., 12:27; Megválaszolva: 2020. április 06., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Plósz János doktor úr! A következő problémával fordulnék önhöz! Már tavaly novemberben megírtam önnek, hogy kb másfél hétig normális széklet mellett állandó székelési ingerem volt, ami egyik napról a másikra rendeződött....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos