• Mire utal ez a labor érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jó napot. Nagy nyirokcsomó miatt vervizsgalat zajlott. Got 78, GPT 112, Feherversejtstam 18,4 g/liter, lymphocta 9,93 g/liter, monocita 1,32 g/liter, CRP 8,8 Ezek az értékek mit mutatnak? Milyen betegséget jelezhet? Köszönöm a választ!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboratóriumi lelet témában

        Kedves Kérdező! Az emelkedett CRP, fehérvérsejtszám ,emelkedett limfocitaszám,monocita szám, a megnagyobbodott nyirokcsomó gyulladásos betegségre utal. Bizonyos fertőzésekben a májfunkciós értékek (GOT, GPT) is megemelkednek. Mivel nincs további információm, hogy a megnagyobbodott nyirokcsomó hol helyezkedik el, mióta észleli és mekkora , továbbá van-e, volt-e egyéb tünete, így csak azt tudom tanácsolni, hogy beszélje meg a vizsgálatot kérő orvosával .


        Kérdés: 2020. február 07., 13:50; Megválaszolva: 2020. február 10., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mit vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos