• Hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja így ünnepek után azt tapasztaltam hogy alhasi fájdalmaim vannak puffad a hasam az étvágyam sem az igazi most. Másfél éve volt egy hasi műtétem Laparotomia bélcsavarodás és vakbélgyulladás miatt. Sajnos két műszakban dolgozok és az étkezéseim is eléggé össze vissza vannak rendszertelenül. Két napja érzem inkább azt hogy elég sok kávét fogyasztottam és szénsavas üdítőt és kölyökpezsgőt is ittam elég sokat és utána azt éreztem hogy a szám íze olyan savanyú mint ha citromot ettem volna. Lehetséges az hogy a gyomrom nem bírja a szénsavas italokat? A fájdalmam nem erős mert nem kell bevegyek görcsoldót szóval elviselhető csak kellemetlen. Vannak olyan időszakok amikor főleg fűszeres ételek után vagy akár az instant tea után hogy begörcsöl a hasam és hasmenésem lesz, de a hasmenés után a fájdalom teljesen elmúlik és utána minden rendben van. Tudom hogy így látatlanban nehéz pontos diagnózist mondani de okozhatja ezeket a panaszokat IBSZ? A munkahelyem eléggé stresszes túl sokat idegeskedek és megmondom őszintén ezek a tünetek is bosszantanak hogy lehet e valami komolyabb bajom. A szénsavmentes italoktól semmi bajom nincs de például egy pohár pezsggőt már nem bírok meginni mert megint csak jönnek a tünetek savanyú szájíz puffadás és csípő érzés a végbelemnél székletürítés után. Várom Válaszát, Üdvözlettel Tamás

        Dr. Plósz János válasza a IBS témában

        Igen, a panaszokat okozhatja IBS, provokálhatja a szénsavas italok illetve erősebben fűszeres ételek fogyasztása. Érdemes a gyakori, rendszeres, kis étkezések tartására törekedni, lassan, nyugodtan étkezni, mozogni rendszeresen, intenzíven. Probiotikumok kúraszerű használata szintén segíthet (valamint panaszvezérelten Duspatalin, Meteospasmyl vagy Otilonium bevétele).


        Kérdés: 2020. január 02., 00:22; Megválaszolva: 2020. január 02., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: