• Hormonvizsgálat - lehet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! November eleji nőgyógyászati vizsgálatomkor az orvos megállapította, hogy abban a ciklusban véleménye szerint nem történt peteérés (előtte elmondtam neki, hogy abban a ciklusban és néhányszor előtte is barnás pecsételést tapasztaltam menstruáció előtt kb 1 héttel) Ciklusaim 30-31 naposak, a menstruáció 3-5 napos, nem fájdalmas, de azért érzem, hogy hamarosan megjön, első napon több, de összességében nem nagyon bő, 3-4. napon már van, hogy elég egy kisebb betét is. 32 éves vagyok, a férjemmel hamarosan kisbabát szeretnénk, így a nőgyógyászati vizsgálat után úgy döntöttem csináltatok egy teljeskörű hormonvizsgálatot, mely eredményét csatoltam. A vérvétel a menstruációt követő 3.napon történt (december 13-án késő este pirosat pöttyöztem, de 14-én reggel jött meg rendesen, a vérvétel december 17-én történt) Az eredmény értelmezésében kérem a segítségét, főként a női/teherbeesést segítő hormonok szintjét illetően, aggódóm, hogy nem túl alacsonyak-e, jelenleg teherbe tudnék-e esni ezekkel az értékekkel? Január elején még vár rám egy inzulinrezisztancia és progeszteronszint vizsgálat. Köszönettel, Kata

        Dr. Tekse István válasza a labor témában

        Kedves Kérdező! Baba projekt esetén a 3,7 TSH magasnak számít, első körben érdemes lenne egy kontrollt vetetni ovuláció környékén ( 19-21. nap ). Ennek eredményével dönteni a továbbiakról. A vasszint - nincs határérték a dokumentumon - miatt nagylabort is javasolnék vérkép kontroll miatt. A labor többi része lényegében rendben van. Üdvözlettel: Dr. Tekse István Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www..szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Online kérdés feltevés - Webbeteg.hu További orvosok

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2019. december 28., 21:43; Megválaszolva: 2020. január 07., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.