hisztamin intolerancia

Kedves Doktor úr! Hisztamin intolerancia (DAO) értékem 5,4. Kérem legyen szíves ezt véleményezni, mert már voltam orvosnál, de ő azt mondta ezzel nem tud mit kezdeni. Egyébként magas laktóz és laktulóz eredményem is lett. Tejfehérje vizsgálat negatív lett. Próbáltam szedni probiotikumot (Linex) (hogy rendbe tegyem a bélflórámat) laktóz tablettával (mert abban is van laktóz) , de ilyenkor aztán végképp nem marad meg bennem semmi, úgyhogy felhagytam vele. Gyermeket szeretnénk a párommal, ezért is szeretnék a végére járni hogy mi lehet a bajom. Előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

Ha a laktulózzal végzett H2 kilégzési teszt is pozitív, az vékonybél bakteriális kontamináció jele, erre antibiotikus kezelést javaslunk (majd ezt követően érdemes probiotikumot használni illetve vizsgálni, hogy laktóz-intolerancia áll-e fenn) . A DAO-érték alacsony (bár a laborban megadott határérték ismerete nélkül 100%-ban nem lehet nyilatkozni) , utalhat hisztamin-intoleranciára, emiatt mindenképp érdemes a magas hisztamin-tartalmú ételeket kerülni illetve az ilyen ételek fogyasztása előtt DAOFood tablettát használni.

Kérdés: 2019. december 02., 15:27; Megválaszolva: 2019. december 03., 07:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Sibo, gyomorsav, SIgA
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni néhány dologban: 1.) Sibo-val diagnosztizáltak, és a kezelése mellett szeretném a Sibo...
Sibo diszbekteriozis
Tisztelt Doktor Úr! Amit még szeretnék kérdezni hogy az nem lehetségs hogy nem megfelelő antibiotikumot kaptam vagy nem elég ideig? Mert egyik kúra...
Sibo diszbekteriózis
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Amit még szeretnék kérdezni hogy a laktulóz kilégzési teszt az nem a sibora utal? Higy...
Sibo diszbakteriozis
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy a sibo meg tud e gyógyúlni magától, illetve csak probiotikumtól antibiotikum nélkül? 8hónapja volt...
Felszívódási zavar (Crohn?)
Tisztelt Doktor úr, a következőkben kérném a segítségét. Tüneteim: születés óta alacsony testsúly (60 kg alatt, 183 cm magassághoz, 34 éves...