• Laboreredmények magyarázata

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jó napot.Messze dolgozok ,kész lett a munkaalkalmassáim van egy két eredmény ami határérték felet van.süllyedés meghat 7mm/ó ,fehérvérsejt 8,9G/L ,neutrophil 80% lyphocita 13,8 ,monocyta 5,6% eosinophil 0,00 % basophil0,4 % neutrohil 7,14 G/L limphocota 1,23G/L monocyta0,50 G/L9 ,eosinophil 0,00 G/L Basophil 0,04 G/l vörösvérsejt 5,2 T/L , Haemoglobin 147g/L ,haematocrit 0,45L/L ,MCV(Vvt-kotl.térf)88F/L , MCH 28 p/g . MCHC 324 g/L . ROW-cv 14% . Thrombocyta 310G/L . MPV 11,0 F/L. Glukóz meghat a vérben 5,5 mmol/L. Nátrium meghat 140mmol/L . kálium meghat 4,0mmol/L. Klorid meghat 102mmol/L. Karmabid meghat a szérumban 2,6mmol/L. Kreatinin meghat a szérumbol 64 umol/L. eGFR-EPI 90ml/perc. Húgysav meghat 206 GuMol/CRP(c-reaktiv protein meghat)1,7MG/L. Koleszterin összes meghat 5,4 mmolL. Koleszterin ldl meghat 3,94mmol/L . koleszterin HDL meghat 1,05mmo/L. Koleszterin non hdl meghat 4,4mmol/L . Trigliceidrek meghat 0,72 mmolL. bilirubin meghat a szérumban 11 uMol/L. Bilirubin direkt meghat a szérumban 2 uMol/L. GOT 21U/L . GGT (gamma glutamil transzferáz)meghat 28U/L . GPT (alanin amino transferáz alat)meghat 147U/L. Alkaliku foszfát (AP) meghat 84U/L. LDH 373U/L. Kreatin kináz (CK) meghat 62U/L.TSH meghatározása 1,550U/L. Vizelet vizsgálatott nem találom . Várom válaszukat. Köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboratóriumi lelet témában

        Kedves Kérdező! A felsorolt laboratóriumi értékek mellett nem említi, hogy van-e panasza, az orvosi vizsgálat során találtak-e bármilyen eltérést. A laboratóriumi értékek normál tartománya sok esetben az egyes laboratóriumokra van meghatározva, az egyes laboratóriumok normál értékei között eltérés lehet. Mivel a normál értékeket nem tüntette fel, így csak az egyértelműen eltérő értékeket sorolom fel. A perifériás vérképben az egyes alakos elemek száma enyhe eltérést mutat a normál értékhez képest, a monocyta szám emelkedése a klinikum ismerete nélkül nem értelmezhető. A többi lelet között a GPT értéke mutat nagyobb eltérést, ez a májműködés egyik mutatója. Utóbbi kontrollját javaslom a későbbiekben.


        Kérdés: 2019. november 29., 18:19; Megválaszolva: 2019. december 03., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció