• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm, a segítségét kérném a tüneteimmel kapcsolatban.Nyáron gombócot éreztem a torkomban és bedugult az orrom, fül-orr gégészeten hátsófali garatcsorgást találtak, allergia gyógyszert szedtem de nem segített. Közben elkezdett szúrni a bal bordám alatt, néma reflux gyanúja miatt ppi-t kezdtem el szedni, de a tüneteim nem tűntek el. Ezt követően hidegek lettek a végtagjaim és ellilult az összes körmöm. Vérképen minden rendben csak TSH emelkedett picit, kardiológia rendben bár alacsony pulzus és vérnyomás is jellemző lett. Ezek mellé a tünetek mellé pár napja/hete bizseregnek a végtagjaim, az ujjbegyeim érzéketlenebbek. Hasi UH-n PCOS gyanú, neurológiai eltérés nincs. Hová mehetnék még? Annyira elvagyok keseredve, hogy több, mint fél éve nem gyógyultam meg...közben már hevesebb szívdobogást is érzek már apróbb mozdulatokra is, vagy CH fogyasztása után.Köszönöm a válaszát.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vegyes tünetek témában

        Kedves Kérdező! A leírt tünetei eléggé sokrétűek, leírásából helyenként nehezen értelmezhetőek. Így számomra nem egyértelmű, hogy a hátsófali garatcsorgást minek véleményezték, miért allergia ellenes gyógyszert javasoltak és amennyiben nem szűnt meg a panasza miért nem ment vissza a fül-orr-gégészetre. Említi, hogy alacsony a vérnyomása és a pulzusa. A jelenleg érzett „hevesebb szívdobogás” során nem derül ki, hogy mérte-e pulzusát, ha igen mennyi volt. Szapora szívverés hátterében állhat feszültség, idegesség is, mivel előzőleg járt kardiológusnál, aki nem talált kóros elváltozást. A végtagok, ujjak zsibbadása oka lehet érspazmus, ez a Raynaud szindrómának is megfelelhet. Számtalan kiváltó tényező közül a leggyakoribb a hideg és a stressz.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2018. december 30., 19:17; Megválaszolva: 2019. január 03., 19:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: