• Reggeli lágy széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr úr!Tanácsot szeretnék kèrni Öntöl! Kb,1,5hónapja reggel nagyon lágy a székletem,csak reggel van egyszer,de nagyon zavar!!Szèklettenyèsztès negatív lett,szèkletvér is negatív lett,Hasi ultrahang szintèn negatív! Sokszor morognak kutyorognak a beleim!!Ètvágyon jó,nem fogytam!Gyógyszerèsz lányom tanácsára,duspatalint kezdtem el szedni,vannak napok mikor már formáltabb ,de inkább lágy a szèkletem!!Háziorvosom,azt mondta mivel nagyon ideges aggódó,ès hiponder vagyok,hogy ibs lehet!Ő a dicetelt írta fel!!Ön szerint melyiket szedjem,ès mikor várható javulás???Most szedtem be egy adag enterort,de nem nagyon èreztem változást!!Komolyabb bajom lehet??Köszönöm válaszát :Magdi

        Dr. Plósz János válasza a IBS témában

        Tényleg az IBS a legvalószínűbb diagnózis. Érdemes a két szer közül a jobbnak találtat szedni pár hónapig (vagy a Dicetelt vagy a Duspatalin), mellette enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, lassan, nyugodtan. Probiotikum legalább 1 hónapos használata is segíthet (pl. Bonolact Regeneral). Ha riasztó tünete jelentkezne (vérzés, fogyás, éjszakai ágynyugalmat megzavaró panasz, hányás), akkor mindenképp további kivizsgálás javasolt.


        Kérdés: 2019. november 18., 16:34; Megválaszolva: 2019. november 18., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.