• Ambuláns lap értelmezése.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves doktor úr! Az előzményekről csak annyit hogy epehólyag eltávolító műtétem volt másfél hónapja. Azelőtt epegörcsök és a hozzájuk tartózó panaszaim voltak. De kb egy hete megint hasonló panaszaim jelentkeztek. Égő, nyomó fájdalom a gyomromban, enyhe savas felböfögés, izzadás. Heveny jobb borda és hasi tompa fájdalom ami a hátamba is kisugárzik olyan mintha "átlőttek volna egy nyílvesszővel". És ezt a tompa hátfájást lileteve hasi fájdalmat azóta is érzem. A kérdésem összetett. Mai nap voltam gyomortükrözésen, az ambuláns lapot megkaptam de igazán semmi további instrukciót. Csak hogy savasat ne igyak, csípőset ne egyek. Napi többszöri kisebb étkezések. Meg a Venter por és a Proton pumpa gátló. Mit jelentenek: Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel. Rekeszsérv, Duodenitis. Bulbus diffuse gyulladt. Bulbitis med.grad. Ezek a gyógyszeresen kezelhetőek? Illetve esetleg epevezetékben vagy hasnyálmirigy nem okozhat ilyen tüneteket. Emelő munkát végzek a sérv nem fog rosszabbodni? Ha a Refluxot kordában tartom akkor a fent említett dolgok megszűnnek? előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a Epehólyag eltávolítás után témában

        Epeelfolyási akadály okozhat ilyen tüneteket, ennek megállapítására egy HIDA scan nevű mvizsgálat alkalmas. A rekeszsérv a túlzott hasprés használat és jelentős hasűri nyomás esetén fokozódhat, elősegítve a reflux kialakulását. A panaszokat okozhatja a nyelőcső- és nyombél-eltérés is, ez esetben a savcsökkentő és a Venter mellett a panasznak szűnnie kell.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. október 30., 20:55; Megválaszolva: 2019. október 30., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: