• H-SIL cytológiai eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr! 2019.februárjában a cytológia eredményemben gyulladás volt jelen,amelyre nem kaptam kezelést,tehát nem írtak fel gyógyszert,sem kúpot,fél év múlva mennem kellett újra szűrésre.A legutóbbi rákszűrésem eredménye H-SIL lett,a diagnózis: N8790- Cervicalis dysplasia.Meg kellett ismételni a cytológiát,most várom az eredményt.Lehetséges az is,hogy annak a következménye a H-SIL eredményem, mivel gyulladás állt fent és erre nem kaptam megfelelő kezelést?Az lenne a kérdésem hogy a P rendszer besorolása alapján ez már P4-nek felelne meg?Állandó égő fájdalmat érzek a hüvelyben főképp nemi együttlét alkalmával,ez összefüggésben lehet a mostani eredménnyel?Ha az eredmény ugyan ez lesz,akkor biopszia is javasolt valamint HPV teszt elvégzése is?Ez az elváltozás önmagától is el tud múlni,vagy mindenképpen műtéti beavatkozás szükséges?Ha igen nem jelent majd veszélyt a terhesség alatt? Köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Tekse István válasza a hsil témában

        Kedves Kérdező! Nincs már P besorolás ( legalábbis ahol már nem ezt a régi nómenklatúrát használják ). Ha ismét HSIL lesz úgy conisatiot javasolt végezni. A gyulladás nincs kapcsolatban a HSIL eredménnyel. Egy LOOP conisatio semmilyen későbbi negatív hatást nem okoz a terhességre. Üdvözlettel Dr. Tekse István Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2019. október 24., 21:50; Megválaszolva: 2019. október 30., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter pylori (kifújásos teszt eredménye) terápia gyógyszereiként az alábbiakat írta fel számomra az orvos: Doxycyclin 2x200 mg 10 napig, Ulcamed 2x2, Supplin 2x500 mg 10 napig, Emosul 2x40 mg 14 napig, Enterol. (2009-ben...
        Udvozlom, reflux es epes reflixom van. Tobbszor irtam. Most rettentoen nyom a mellkasom napot ota es fel vagyok fujodva es ettol aludni sem birok. Haziorvos motidint irt,hasmenesem lett. Laktoz erzekeny vagyok,igy a gyogyszereknek ez is fontos. Graviscot...