• Ileocolonoscopia eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Úr! 2019.10.07-én volt egy ileocolonoscopiam. A szakorvos azt mondta minden rendben van nem talált semmit. A histologiai eredményben van egy kis gyulladás és lympfofollikulärer Hyperplasie írt. Németországban élek itt a háziorvosnak küldik tovább az eredményeket a háziorvos is mondta nincs semmi komoly gond, egy probiotikum készítményt írt fel. Azt mondta nincs crohnom sem krónikus bélgyulladás. Igaz kicsit tapasztalatlan orvos volt amit nem értett googlen kereste ki, kicsit bizalmatlan voltam vele szemben. Az lenne a kérdésem Öntől mint tapasztalt szakorvostól, Ön szerint is ez a lymphofollikkulärer hyperplasia nem nagy probléma, és nincs köze a crohnhoz? Természetesen aki a tükrözést csinálta jó szakorvos neki hiszek hogy minden rendben, csak a histologiai eredmény nem világos. Ezt csatoltam önnek nem szó szerint fordítva. Ön szerint sincs további teendőm? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a szövettan témában

        Igen, az endoscoos lelet és a szövettan sem utal Crohn-betegség fennállására (100%-ban nem zárható ki, mert a Mo. Crohn az emésztőrendszer bármelyik részét érintheti, de a leggyakoribb megjelenési hely a vékonybél-vastagbél átmenet).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. október 18., 23:29; Megválaszolva: 2019. október 19., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: