• Sibo diszbekteriozis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr ! Amit még szeretnék kérdezni hogy az nem lehetségs hogy nem megfelelő antibiotikumot kaptam vagy nem elég ideig? Mert egyik kúra sem tartott tovább 5-7napnál? Es ez az utolsó vizsgálatom az antibiotikumok után jóval késöbb készült ami még mindig diszbiozisra utal! Őszintént a Doktor Úr szerint idővel ez tud rendeződni? Nekem hasgörcseim nincsenek csak a laza szeklet gyomornal diszkonfort es kicsi puffadas és reggelente gugyorog a hasam! Korrában társult hozzá nem jó közérzet az jobb már,csak érzem magamon hogy stresszelek ezen az egészen hogy meg fog e gyógyulni? Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a SIBO témában

        Pont a visszafogott panaszok miatt gondolnék inkább arra, hogy nem feltétlenül a magasabb vékonybélben lévő baktériumszám okozza a panaszt (és ha tényleg így van, akkor azt kezelni sem kell). Sajnos előre nem tudjuk megmondani, hogy a SIBO-t okozó kolónia mira érzékeny, illetve meddig lenne éredmes az adott antibiotikumot-kombinációt használni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. szeptember 17., 15:15; Megválaszolva: 2019. szeptember 18., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: