Sibo diszbekteriozis

Tisztelt Doktor Úr! Amit még szeretnék kérdezni hogy az nem lehetségs hogy nem megfelelő antibiotikumot kaptam vagy nem elég ideig? Mert egyik kúra sem tartott tovább 5-7napnál? Es ez az utolsó vizsgálatom az antibiotikumok után jóval késöbb készült ami még mindig diszbiozisra utal! Őszintént a Doktor Úr szerint idővel ez tud rendeződni? Nekem hasgörcseim nincsenek csak a laza szeklet gyomornal diszkonfort es kicsi puffadas és reggelente gugyorog a hasam! Korrában társult hozzá nem jó közérzet az jobb már,csak érzem magamon hogy stresszelek ezen az egészen hogy meg fog e gyógyulni? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

Pont a visszafogott panaszok miatt gondolnék inkább arra, hogy nem feltétlenül a magasabb vékonybélben lévő baktériumszám okozza a panaszt (és ha tényleg így van, akkor azt kezelni sem kell) . Sajnos előre nem tudjuk megmondani, hogy a SIBO-t okozó kolónia mira érzékeny, illetve meddig lenne éredmes az adott antibiotikumot-kombinációt használni.

Kérdés: 2019. szeptember 17., 15:15; Megválaszolva: 2019. szeptember 18., 17:17
Kérdések és válaszok: Egyéb
Sibo, gyomorsav, SIgA
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni néhány dologban: 1.) Sibo-val diagnosztizáltak, és a kezelése mellett szeretném a Sibo...
hisztamin intolerancia
Kedves Doktor úr! Hisztamin intolerancia (DAO) értékem 5,4. Kérem legyen szíves ezt véleményezni, mert már voltam orvosnál, de ő azt mondta...
Sibo diszbekteriózis
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Amit még szeretnék kérdezni hogy a laktulóz kilégzési teszt az nem a sibora utal? Higy...
Sibo diszbakteriozis
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy a sibo meg tud e gyógyúlni magától, illetve csak probiotikumtól antibiotikum nélkül? 8hónapja volt...
Felszívódási zavar (Crohn?)
Tisztelt Doktor úr, a következőkben kérném a segítségét. Tüneteim: születés óta alacsony testsúly (60 kg alatt, 183 cm magassághoz, 34 éves...