• Sibo diszbekteriózis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Amit még szeretnék kérdezni hogy a laktulóz kilégzési teszt az nem a sibora utal? Higy tulszaporodtak a baktériumok a vékonybélben? Mert nekem az erősen pozitiv ,es most nem értem hogy sibom van vagy gyomorrontás utáni ibs? A természetes antibiotikum pl grapefruit vagy esetleg oreganoolaj kapszula probiotikummal segíthet? Ha igen hány hónapig érdemes szedni? Idővel ez meg tud gyógyulni vagy ez nem gyógyítható? Csatolom a dysbiosis eredményemet amit az előző levélről lemaradt! Ön mit gondol antibiotikumot már ne szedjek erre az eredményre? Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a SIBO témában

        A magas H2 érték a kilégzési tesztben SIBO-ra utal, de a panaszok megfelelhetnek postinfect IBS-nek is. A sokféle antibiotikum hatására már a SIBO akár rendeződhetett is, ugyanakkor a saját flórát nem segítik az antibiotikumok. A természetes szerek használati idejével kapcsolatban nincs tapasztalatom :( szerintem a felsorolt antibiotikumok után nincs értelme újabb próbálkozásnak


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. szeptember 17., 14:43; Megválaszolva: 2019. szeptember 17., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: