Sibo diszbakteriozis

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy a sibo meg tud e gyógyúlni magától, illetve csak probiotikumtól antibiotikum nélkül? 8hónapja volt egy gyomorrontásom és azóta nem állt helyre az emésztesem! Enyhe gyomorpanaszom és laza álaggú széklet ami visszamaradt nap 1-2! Kapszulavizsgálat rendben,etelintolerancia vizsgálat rendben, laktulóz teszt poztív! A 8hónap alatt kapott antibiotikumok: ciprobay, ospamox,klacid,normix-klion kombinácio de nem használtak! Amit megfigyeltem hogy a kapszulavizsgalat elott kellett hashajtózni és utána pár napig rendeződött minden,de visszatért,olyan mintaha valamit kipucolt volna a hashajto de nem teljesen mert újra jelentkeztek a tünetek! Nemrég elkezdtem szedni a progastro825 probiotikumot amitől már másnap nagyon jól voltam gyomor széklet rendben de csak egy hétig tartott és újból visszatértek a tünetek pedig szedtem a probiotikumot! Szeretném megkérdezni hogy ebből a diszbakteriózisból meglehet gyógyúlni valamikor mert már nagyon elkeserít hogy nem akar rendeződni! Mellékelten elküldöm a bélflóra státusz vizsgálatom eredményét majd az azt követő organix sibo teszt eredményét! Szeretném hogy javasoljon nekem az eredményeim alapján egy terápiát! Mennyi ideig kellene kezelni a sibot hogy helyrejöjjek? És meg egy kérdés hogy egy gyomorrontástól kialakulhatott ez a bélflóra felborulás? Csak a bélflóra vizsgálat eredményét tudtam becsatolni , a sibo tesztét nem de a candida miatt volt d-arabinitol teszt es az negativ ami arra utal hogy candida túlszaporodás nincs! A sibo tesztben 2érték magasabb 4 OH benzoesäure és a p-OH phenylessigsäure! Ezek elvileg arra utalnak hogy van baktérium túlszaporodás a vékonybélben. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

Csak probiotikumtól nem várható a SIBO rendeződése, azonban érdemes lehet természetes, antibakteriális hatású ételek fogyasztását megpróbálni (grapefruit mag csepp, fokhagyma) . A probiotikumok a saját (vasatg) bélflórát képesek modulálni, ezáltal kedvező hatást elérni. A napi 1-2 laza székletre megoldás lehet a megfelelő probiotikum (pl. Bonolact regeneral) használata és valamilyen bélben ható simaizomellazító szer használata (Duspatalin, Meteospasmyl, Otilonium) , ha nem SIBO-nak, hanem fertőzés után visszamaró irritabilis bél szindrómának tartjuk a panaszt.

Kérdés: 2019. szeptember 17., 14:05; Megválaszolva: 2019. szeptember 17., 14:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Sibo, gyomorsav, SIgA
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni néhány dologban: 1.) Sibo-val diagnosztizáltak, és a kezelése mellett szeretném a Sibo...
hisztamin intolerancia
Kedves Doktor úr! Hisztamin intolerancia (DAO) értékem 5,4. Kérem legyen szíves ezt véleményezni, mert már voltam orvosnál, de ő azt mondta...
Sibo diszbekteriozis
Tisztelt Doktor Úr! Amit még szeretnék kérdezni hogy az nem lehetségs hogy nem megfelelő antibiotikumot kaptam vagy nem elég ideig? Mert egyik kúra...
Sibo diszbekteriózis
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Amit még szeretnék kérdezni hogy a laktulóz kilégzési teszt az nem a sibora utal? Higy...
Felszívódási zavar (Crohn?)
Tisztelt Doktor úr, a következőkben kérném a segítségét. Tüneteim: születés óta alacsony testsúly (60 kg alatt, 183 cm magassághoz, 34 éves...