• Sibo diszbakteriozis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy a sibo meg tud e gyógyúlni magától, illetve csak probiotikumtól antibiotikum nélkül? 8hónapja volt egy gyomorrontásom és azóta nem állt helyre az emésztesem! Enyhe gyomorpanaszom és laza álaggú széklet ami visszamaradt nap 1-2! Kapszulavizsgálat rendben,etelintolerancia vizsgálat rendben, laktulóz teszt poztív! A 8hónap alatt kapott antibiotikumok:ciprobay, ospamox,klacid,normix-klion kombinácio de nem használtak! Amit megfigyeltem hogy a kapszulavizsgalat elott kellett hashajtózni és utána pár napig rendeződött minden,de visszatért,olyan mintaha valamit kipucolt volna a hashajto de nem teljesen mert újra jelentkeztek a tünetek! Nemrég elkezdtem szedni a progastro825 probiotikumot amitől már másnap nagyon jól voltam gyomor széklet rendben de csak egy hétig tartott és újból visszatértek a tünetek pedig szedtem a probiotikumot! Szeretném megkérdezni hogy ebből a diszbakteriózisból meglehet gyógyúlni valamikor mert már nagyon elkeserít hogy nem akar rendeződni! Mellékelten elküldöm a bélflóra státusz vizsgálatom eredményét majd az azt követő organix sibo teszt eredményét! Szeretném hogy javasoljon nekem az eredményeim alapján egy terápiát ! Mennyi ideig kellene kezelni a sibot hogy helyrejöjjek? És meg egy kérdés hogy egy gyomorrontástól kialakulhatott ez a bélflóra felborulás? Csak a bélflóra vizsgálat eredményét tudtam becsatolni , a sibo tesztét nem de a candida miatt volt d-arabinitol teszt es az negativ ami arra utal hogy candida túlszaporodás nincs! A sibo tesztben 2érték magasabb 4 OH benzoesäure és a p-OH phenylessigsäure! Ezek elvileg arra utalnak hogy van baktérium túlszaporodás a vékonybélben. Üdvözlettel

        Dr. Plósz János válasza a SIBO témában

        Csak probiotikumtól nem várható a SIBO rendeződése, azonban érdemes lehet természetes, antibakteriális hatású ételek fogyasztását megpróbálni (grapefruit mag csepp, fokhagyma). A probiotikumok a saját (vasatg)bélflórát képesek modulálni, ezáltal kedvező hatást elérni. A napi 1-2 laza székletre megoldás lehet a megfelelő probiotikum (pl. Bonolact regeneral) használata és valamilyen bélben ható simaizomellazító szer használata (Duspatalin, Meteospasmyl, Otilonium), ha nem SIBO-nak, hanem fertőzés után visszamaró irritabilis bél szindrómának tartjuk a panaszt.


        Kérdés: 2019. szeptember 17., 14:05; Megválaszolva: 2019. szeptember 17., 14:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr!Izomsorvadásban szenvedő férfi vagyok, sok éve emésztési panaszokkal is. Több éve a kontaminált vékonybél szindróma igazolódott kilégzéssel. Akkor Normixot szedtem, azt mondták egy kúra elég. Csak kicsit javultak a...