• Pontosan mit takar ez a lelet milyen teendő van vele?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr Úr. Hasi Nativ MR vizsgálaton voltam ahol a következőt leletezték, ennek értelmezésében, javaslatát kérve szeretnék kérdezni Öntől. (a lényeget emelném ki, a többi hasi szerv rendben van lelet alapján) Az ileocoecalis régiónak megfelelően egy 8 mm-es mesenterialis lgl. ábrázolódik. A retroperitonealis nagyerek mentén kóros méretű vagy megjelenésű nyirokcsomó nem differenciálható. Vélemény: Egy megnagyobbodott mesenteriális lgl. az ileocoecalis régióban. Egyéb eltérés nem ábrázolódott. Laborom rendben van. Székletüritési panaszok továbbra is, leginkább darabos széklet (hiába eszem sok rostosat, gyümölcsöt is) nem mondom hogy mindig, de többször mint indokolt lenne. Olykor hasmenéses tünet. Nem tudom hogy ezek mennyire számítanak e lelet mellett, nem igazán tudom megállapítani hogy mennyire kórosak ezek a székelési dolgok. Vastagbél tükrözésen voltam, ott minden rendben volt. Szeretném az Ön véleményét kikérni. Előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a lgl megnagyobbodás témában

        A 8mm-es nyirokcsomó még nem igazán kóros méretű (általában 1 cm fölött tartjuk annak), de lehet lezajlott bélhurut maradványa, teendőt szerintem nem igényel.


        Kérdés: 2019. augusztus 27., 21:18; Megválaszolva: 2019. augusztus 27., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        kedves Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! (én vagyok,aki nem mer enni) Ön javasolta, hogy estére quamatel ,gaviscon stb-t használjak... Csak az a baj, hogy ha az égő gyomromra bármilyen savcsökkentőt beveszek csak még jobban fog égni és...
        Kedves Doktor Úr! Rettegek az evéstől! Ez azóta van így,mióta szedtem a PPI-ket-többfélét is- és mindegyiktől szinte leállt az emésztésem, illetve étkezések után égett a gyomrom. 1 hónap után abbahagytam , most van egy hete hogy semmit...
        Tisztelt Plósz János! Tanácsot szeretnék kérni. Kb. 1 hónapja minden evés után felpuffadok. Azonban nem a beleim, hanem a gyomrom puffad fel és úgy marad egész nap. Olyan mintha egy levegő gombóc lenne a gyomromban és akkora leszek mint egy...
        Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdesem hogy a pajzsmirigy probléma örökölhető??

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.