• Alacsony pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Következőkben kérném a segítségét. 31 éves nő vagyok. 5. éve vannak extrasystoléim (többször vizsgáltak holterrel, ill. szívultrahanggal, más eltérést nem találtak azon kívül, hogy extra ütések láthatók, ill. esetenként magas pulzus), valamint enyhe fokú mitralis prolapsus. Néhány nappal ezelőtt szültem. A terhesség alatt a pulzusom igen magas volt, a nyugalmi 100/perc alá nem ment, terhelésre gyorsan felment, sokszor volt szívdobogás-érzésem. Most a szülést követően a nyugalmi pulzusom drasztikusan csökkent, 50-55 / perc értékeket mérek, sosem volt ilyen alacsony pulzusom. A fáradtságon kívül panaszom nincs (ami lehet a baba miatti éjszakázástól is). Nem tudom lényeges-e: a szülést követő 3. naptól véralvadásgátló injekciót kapok (most a 9. nap van). Ön szerint ez az alacsony pulzus kivizsgálandó, vagy szülés után lehet normális és majd rendeződni fog? Segítségét köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szülés utáni pulzus témában

        Kedves Kérdező! Szülés után élettani okból valóban csökken a pulzusszám. Egy EKG-t érdemes lenne csináltatni, ha ott nincs érdemi eltérés- legfeljebb egy kissé meglassult alapritmus- akkor valószínűleg tényleg nincs teendő. Forduljon a háziorvoshoz a teendők megbeszélésére. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. augusztus 13., 20:20; Megválaszolva: 2019. augusztus 14., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: