• Magas/emelkedett GGT, LDH, Alkalikus foszfatáz és más

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr. Szeretném kikérni édesanyám labor leletéről véleményét. We: 28mm/h (max ref értéke 15) // Glukoz 6,85 (ref max 5.5) //Alkalikus foszfatáz 124 (max ref 120) // Gamma GT 80 U/L (max ref 32) //LDH 440 U/L (max ref 378) // hCRP 1.01 mg/dL (max ref <0.50) // Hemoglobin A1C 58.47 (max ref 42) . Ezek az emelkedett értékei. Mi a véleménye Dr Úr? Aggódom érte. Leginkább a GGT és LDH emelkedés miatt. Meforalt szed a cukrára, de nem minden nap szedi. Visszanézegettem a korábbi laborokat, és 2014 től mindig emelkedett volt a GammaGT és Alkalikus foszfatáz, sokszor volt hogy a SGPT is ezek mellett. Mellette ugye a cukor szintén ,és a we is. hCRP olykor olykor. De LDH most van először. megj: Arra gondoltunk hogy mivel nem volt képalkotó vizsgálaton, egy hasi MR végeznénk a mája miatt. Ön szerint elég lenne a nativ felvétel? Fogyás nincs. Megpróbálom csatolni a mostani laborját. Előre is köszönöm véleményét, válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a labor témában

        A laboreltérések szerencsére nem jelentősek. Mindenképp érdemes legalább egy hasi ultrahangot elvégeztetni, hogy a máj- és az epeutak hogy állnak, valamint a Meforal-t szedni rendszeresen. (az eltérések hátterében akár zsírmáj is állhat, ez esetben a testsúly csökkentése, fokozott testmozgás segíthet).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 31., 22:40; Megválaszolva: 2019. augusztus 01., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Gyerekkorom óta vékony testalkatom van, 30 éves létemre kezdtem neki az itthon végezhető sportoknak vagy kinti futásnak, de továbbra is rajtam van néha az erőtlenség levertség és a testtömegem sem akar elmozdulni 60-62...
        Tisztelt szakértő sajnos nagyon nehezen megy a számolás visszafele eggyátalán nem megy a szorzotábla se fejben kizárt hogy kitudok valamit szamolni szorzással osztással a boltban nemtudom összeadni a termékek árát és nemtudom mennyi jár vissza...
        Tisztelt Doktornő! Kb 1 éve kezdődött nekem életem első alvásparalízise! akkor még csak havonta 1-2x jelentkezett! Elkezdtem járni pszihologushoz felfedte az okát és egy időre abba is maradt! Ezután elmentem balaton soundra és kábítószert...
        Doktor Úr! Sikerült elmennem egy hasi CT vizsgálatra. Kontrasztanyagos készült, ahogyan Ön javasolta. Az eredményt képként csatolom. Viszont nem írnak róla egy szót sem a hasnyálmirigyről. Ez hogy lehetséges? Az eredményt emailben...
        Kedves Doktornő! Azért fordultam Önhöz, mert ötletem sincs, merre induljak el. 28 éves vagyok, gerincferdüléssel, ülő munkát végzek. Egy éve körül kezdett el fájni a hátam, de fél éve már nagyon. Napközben is érzem, főleg, ha állnom...
        Kb. egy hete kezdtem el érezni a bal oldalamban közvetlen a bordám alatt egy furcsa érzést, mintha az egyik belsô szervem “leszakadt” volna és ott lötyögne. Ha a jobb oldalamon fekszek úgy érzem mintha nyomná valami a hasamat. Néha belenyilal...
        Kedves Doktor Úr! Egy darabig (legalább fél évig) a symicia fogamzásgátlót szedtem, de váltani szerettem volna egy kisebb hormontartalmú gyógyszerre, ezért az orvosom a missee fogamzásgátlót írta fel, amit a 7 napos gyógyszerszünet után el...
        Tisztelt Doktor Ur! Koszonom az eddigi tanacsait. Sajnos vasarnap es tegnap is az ugyeletre kellett mennem, eros hasfajasom miatt. Ott neztek ujra verkepet mindket alkalommal (kicsit surubb volt a verem igy kaptam egy infuziot) de mind a 2 verkepem jo...
        Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi 1 hónapban arra lettem figyelmes, hogy ahányszor elmentem wc-re miután végeztem szinte mindig úgy éreztem, hogy mintha nem teljesen ürültem volna ki, tehát mintha még lenne valami végbelemnél. Viszont akárhogy is...
        Tisztelt Doktor Ur! Koszonom a hasnyalmirigyrak temaban adott tanacsait. Elmentem hasi ultrahangra. Negativ lett. A patkobelben enyhe nedvet latott ami lehet szerinte gyulladastol vagy a koplalastol reggeltol delutan 5 ig. Elmentem ma vervetelre, minden...