• Magas/emelkedett GGT, LDH, Alkalikus foszfatáz és más

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr. Szeretném kikérni édesanyám labor leletéről véleményét. We: 28mm/h (max ref értéke 15) // Glukoz 6,85 (ref max 5.5) //Alkalikus foszfatáz 124 (max ref 120) // Gamma GT 80 U/L (max ref 32) //LDH 440 U/L (max ref 378) // hCRP 1.01 mg/dL (max ref <0.50) // Hemoglobin A1C 58.47 (max ref 42) . Ezek az emelkedett értékei. Mi a véleménye Dr Úr? Aggódom érte. Leginkább a GGT és LDH emelkedés miatt. Meforalt szed a cukrára, de nem minden nap szedi. Visszanézegettem a korábbi laborokat, és 2014 től mindig emelkedett volt a GammaGT és Alkalikus foszfatáz, sokszor volt hogy a SGPT is ezek mellett. Mellette ugye a cukor szintén ,és a we is. hCRP olykor olykor. De LDH most van először. megj: Arra gondoltunk hogy mivel nem volt képalkotó vizsgálaton, egy hasi MR végeznénk a mája miatt. Ön szerint elég lenne a nativ felvétel? Fogyás nincs. Megpróbálom csatolni a mostani laborját. Előre is köszönöm véleményét, válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a labor témában

        A laboreltérések szerencsére nem jelentősek. Mindenképp érdemes legalább egy hasi ultrahangot elvégeztetni, hogy a máj- és az epeutak hogy állnak, valamint a Meforal-t szedni rendszeresen. (az eltérések hátterében akár zsírmáj is állhat, ez esetben a testsúly csökkentése, fokozott testmozgás segíthet).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. július 31., 22:40; Megválaszolva: 2019. augusztus 01., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: