• Allergia lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves doktornő! Pünkösd másnapján eláztatta a 220 m2-es üzletemet a szennyvíz. Ennek takarítása és kármentés folytán kb 8-10 órát tartózkodtam (nyitott ablakok mellett) a helyiségben, ahol is a penetráns szagon kívül vegyszerszagok is voltak. Sajnos eszembe sem jutott maszkot vagy védőfelszerelést használni. Másnap az arcom és minden olyan felület ahol nem takarta ruha,(rövid ujjú volt rajtam a meleg miatt) égő érzést keltett ami a mai napig tart. Olyan érzethez tudom hasonlítani, mint amikor csaláncsípés éri az embert. A szemem kissé begyulladt, de a bőrömön nincs más tünet.Az oromból vizes váladék folyik (csekély mennyiség).Más is volt velem ott , akinek semmi baja nem lett. Gondolom az egyéni érzékenységi küszöb is számít. Háziorvosomhoz elmentem, aki írt fel egy Doxycyclin kúrát (az esetleges fertőzések elkerülése miatt) és kérésemre csináltatott egy vérkép labort vese és májfunkció vizsgálatokkal.Koros eltérést nem mutatott. Miután panaszaim 10 nap után is fennálltak elmentem egy bőrgyógyász doktornőhöz. Az ő véleménye szerint ez egy allergia, amelyre Cetirizint írt fel. Két nappal ezelőtt borotválkoztam villanyborotvával és a szokásos arcszeszemet használva mintha lángba borult volna az egész arcom. Azt hiszem as szervezetem most így reagál minden vegyszerre. Továbbra is érzem ezt a csaláncsípés érzést. Válaszát előre is köszönöm. Szabó Ferenc

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a égő érzés a bőrön témában

        Kedves Ferenc! Panaszait valóban okozhatja allergia. Azt javaslom, hogy szedje folyamatosan a Cetirizin tablettát, kerülje a vegyszereket, és használjon antiallergiás tisztálkodó szereket. Ha tünetei enyhülnek, és el tudja hagyni a Cetirizin tablettát, kérjen bőrgyógyászati allergia vizsgálatot. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. július 03., 16:56; Megválaszolva: 2019. július 04., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: