• Mellkasdeformitás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Ádám vagyok 25 éves. Az lenne a kérdésem ennyi idősen vajon még vane esély rá, hogy javítsak a mellkasomon, mivel a szegycsontom leginkább jobb oldalt előre áll. 14 évesen már jártam gyógytornára, ami segített is, viszont akkoriba annyira nem foglalkoztam vele mint manapság. Járok edzeni is konditerembe lassan féléve, viszont még mindig eléggé látszodik pólón keresztűl is. Esetleg van valami megoldás rá hogy minimálisra csökkentsem ennek látszatát? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mellkasdeformitás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Általában a mellkasdeformitások felnőtt korban csak műtétesen korrigálhatók. Van orvosi indikáció, mely főleg keringési és légzési zavarok esetén javasolja a beavatkozást. Természetesen esztétikai ok miatt is el lehet végezni a beavatkozást, de ez mérlegelendő a műtét nagysága és az esetleges szövődmények miatt. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatok után mérlegelhetik a beavatkozás szükségességét.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 02., 20:04; Megválaszolva: 2019. július 18., 20:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: