• Vörösesbarna széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr. Minek a jele lehet az hogy tartósan vöröses téglabarna a székletem színe? (Április óta ilyen) Csatoltam képet hogy kb. milyen. Voltam gadsztroenterologusnál de ezt elfelejtettem említeni, csak azt mondtam hogy világosabb a székletem. Szerinte dysbacteriosis illetve ibs állhat a háttérben (tüneteim nyákos széklet, szélgörcs, zuborgo belek, bal bordaiv alatti pár másodperces fájdalom néha ragacsos széklet)m decemberi uh-n nem láttak semmi bajt, márciusban sem bár akkor a hasnyálmirigyem nem látszódott a gázos beleek miatt. Ön szerint ezt a széklet szint okozhatja a belflóra megváltozása vagy ibs? Jelezhet e komolyabb betegséget (daganatot pl hasnyálmirigy vekonybél vagy epedaganatot)? Kell -e aggódnom miatta?

        Dr. Plósz János válasza a IBS témában

        Valóban ezek a legvalószínűbb diagnózisok. A panaszok-tünetek alapján rosszindulatú folyamat nem igazán merül fel. A táglabarna székletszín nem számít kórosnak. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása. Gyógyszeresen Meteospasmyl vagy Duspatalin tabl. panaszvezérelt használata jün szóba.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. június 20., 20:07; Megválaszolva: 2019. június 20., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: