• Aranyér lenne, vagy esetleg más?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Négy nappal ezelőtt arra lettem figyelmes hogy a székletemet vér borítja.Majd utána enyhe szédülést, remegést, gyengeséget éreztem. Másnap elmentem a háziorvosomhoz. A tüneteim elmondása után, sztetoszkóppal megvizsgálta a hasam, illetve megnyomogatta. A vizsgálat közbe megemlítettem hogy már 1-1,5 hónapja viszket a végbélnyílásom. Rögtön felküldött a sebészetre , a diagnózishoz beírta hogy Aranyér. A sebészeten a doktor úr megvizsgált, azt mondta hogy ő úgy érezte hogy minden rendben, nem érzett sem csomót sem mást. Kaptam tőle végbél kúpot, azt mondta szedjem, viszont további kivizsgálás szükséges. Kaptam beutalót Gasztroenterológiára, illetve Proctologiára. A doktor úr azt mondta hogy szedjem a végbél kúpot 2 hétig, amennyiben elmúlnak a panaszok, valószínűleg aranyerem van. A tüneteim bővebben : erőteljes hasi puffadás, székletnél vérzés, viszont a széklet kinyomása után lehet csak vért látni. Minden egyes Wc-zés után, gyengeséget nagyon enyhe szédülést érzek. A gyomorsavam a szokásosnál is intenzívebben jön fel. 1,5 hónap alatt 3 kilót szedtem fel, nem ettem annyit, hogy ez a mennyiség ennyi idő alatt feljöjjön. Egészséges ételeket ettem, édességet szintén, de általánosságban keveset ettem mindig. Egyszerűen attól tartok Doktor Úr, hogy a doktorok, akiknél vizsgálatokon vettem részt, nem vették figyelembe az egyéb tüneteimet,és félek rossz kivizsgálásra fognak tovább küldeni, és az állapotom rosszabbodni fog, netalántán már rosszabb is. Segítségét köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        A haspuffadás miatt érdemes probiotikumot használni legalább 1 hónapig, enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset és mozogni, rendszeresen, intenzíven. A vérzés miatt mindenképp érdemes továbbvizsgálódni gastroenterológián vagy proctológián.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 22., 14:57; Megválaszolva: 2019. március 22., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: