• laktózérzékenység adókedvezmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! 2 hónapja voltam szájnyálkahártyáról történő mintavételen, laktózintolerancia gyanújával. A teszt eredménye bal: C allél, jobb: C allél lett. Gasztroenterológus azt mondta, hogy 99%, hogy laktózérzékeny vagyok, és ez az állapot felnőtt koromra már kialakult (most 27 éves vagyok). A hidrogénkilégzéses vizsgálat megerősítette a laktózintoleranciát. Az adókedvezmény visszatérítéséhez mégsem kaptam meg az igazolást úgy, hogy azzal visszamenőleg 5 évre érvényesíthessem a kedvezményt. A doktor úr csak a vizsgálat dátumával állította ki az igazolást. Most akkor jogosult vagyok visszamenőleg érvényesíteni a kedvezményt, vagy sem? Ha igen, hol tudok ehhez igazolást igényelni? Válaszát előre is köszönöm szépen

        Dr. Plósz János válasza a laktóz intolerancia témában

        Leírása teljesen tökéletes. A NAV tájékoztatója a következő: Az adókedvezmény kizárólag akkor vehető figyelembe, ha a magánszemély már az igénybevétel időpontjában rendelkezik az orvosi igazolással. Szóval Önnek biztosan korábban is megvolt már a laktóz-intoleranciája, de erről orvosi igazolása nem volt, így én sem állítok ki visszamenőleges igazolást. Abban az esetben, ha a NAV olyan nyilatkozatot tesz, hogy a genetikai teszt pozitivitását visszamenőlegesnek fogadjuk el (mondjuk a paciens 18 éves koráig), természetesen meg fogjuk tenni, de jelenleg én is a teszt időpontjától merem az igazolést kiadni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. március 20., 14:58; Megválaszolva: 2019. március 20., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: