Magas kálciumszint

Tisztelt Weborvos! A vér magas kálciumszintjével kapcsolatban lenne kérdésem. A legutóbbi laboreredmény szerint 2, 57, a korrigált kálcium 2, 45 volt. A labor által meghatározott felső határ 2, 42 mmol/l. A háziorvos szerint, amíg egyéb tüneteket nem okoz, addig nem kell további vizsgálatokra menni. Önnek is ez a véleménye? Továbba a tejtermékek fogyasztását mérsékelni kell? Bár nem eszem sokat. Köszönettel: Ágnes

Dr. Szanyi Andrea válasza Kalcium témában

Kedves Kérdező! Az Önnél mért kalcium szint éppen csak meghaladja a normálértéket. A korrigált kalciumszint az albumin (szérumfehérje) szintjétől is függ, Önnél ez normál értéktartományba esik, így valószínűleg az albumin szint is normális tartományban van. Nem, derül ki, hogy a laboratóriumi vizsgálat során még miket vizsgáltak, így például alkalikus foszfatáz vizsgálat, vizeletvizsgálat történt-e. Amennyiben igen és nem volt kóros, akkor az enyhe eltérésnek nincs nagyobb jelentősége. Szedett-e nagyobb, mennyiségben D vitamint? Elsőként javasolnám a vizsgálat megismétlését néhány hét elteltével. A tejtermékek fogyasztását nem kell korlátoznia.

Megválaszolva: 2019. február 19.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Serum Calcium
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Az utolsó vérvételemben emelkedett a calcium szint. Kissé aggódom miatta. Kb két hete kollagén tablettát szedek melynek az egyik segéd...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...