• Méhszáj helyzete

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki teherbe esik hol helyezkedik el a méhszáj? Lett egy nagyon halvány pozitív eredményem a nem várt menzeszem előtt egy nappal. Méhszájam nagyon fent helyezkedik el, szinte elérhetetlen és kemény. Van hogy nincs van hogy krém szerű folyásom van. Ezek alapján lehetséges hogy terhes legyek? Köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A méhszáj helyzete és nyitottsága a női ciklus során hormonhatásra változik, s ezért nagyon sok információt árul el arról, hogy épp hol tartunk a ciklusban. A ciklus első felében a méhszáj általában kemény, száraz és zárt. A peteéréshez közeledve a méhszáj a hormonok hatására fokozatosan felpuhul, a méhnyaknyák termelődik, egyre nedvesebb lesz. Az ovulációt követően a méhszáj ismét keményebbé, szárazabbá válik. A fogamzás általában a menstruációs ciklus közepén jelentkező peteéréskor jöhet létre. A mutatott terhességi teszt, vizeletben lévő terhességi hormon kimutatásán alapul./HCG-teszt/ Ezek már a várható menzesz előtti napokban is jelezhetnek terhességet, ez az érzékenységből adódik. Azonban a menstruáció kimaradását követő napokban végezve, pozitív eredmény után, lehet biztonsággal a terhességet megállapítani vizsgálattal. Ehhez keressen fel nőgyógyász szakorvost.


        Kérdés: 2019. február 03., 14:27; Megválaszolva: 2019. február 03., 19:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: