• CYSTA HEPATIS, LIEN ACCESSORIUS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! CT vizsgálaton a következő leletet kaptam: A máj normális nagyságú és jelintenzitású, benne VI/VII. segmentum határán a lateralis kontúr alatt 10 mm-es T2 hyper/T1 hypointenz, a kontrasztanyagot nem halmozó góc látható. Az intra -és extrahepaticus epeutsk nem tágabbak. A ductus choledochus egyenletesen 5-6 mm-es, kóros intraluminalis képlet, megtöretés nem látható. Az epehólyag átlagosan telt, fala nem vastagabb, homogén folyadákintenzitású. Az infundibulum-corpus területéán nem zárható ki néhány 3 mm alatti T2 hypointenz képlet. A körzeti orvosom szerint nem kell foglalkozni vele. Ez a felvétel 1 éve készült. Most a panaszaim néha fokozódnak a betartott étkezési előírások ellenére is:puffadás, ritka epegörcs nyomásérzékenység jobb oldalon, epevezeték érzékenysége a jobb borda alatt Forduljak-e szakorvoshoz a z orvosom véleménye ellemére? Köszönöm segítségét.

        Dr. Plósz János válasza a haspuffadás témában

        A CT eredménye valóban nem aggasztó, azonban az eltelt 1 évben jöhetett létre változás (epekövesség kialakulhatott), így egy kontroll hasi ultrahang indokolt lehet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 09., 17:05; Megválaszolva: 2018. december 09., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: