• Imbolygás - szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Szakértők! Elkeseredésemben fordulok Önökhöz. Kb.1, 5 éve kezdődött hogy álláskor és járás közben (gyakran üléskor is) imbolygó, ájulásszerű érzés jön rám. Járás közben olyan mintha felborulnék, eldőlnék. 6 hónapja elkaptam valami vírust, azóta sokkal rosszabbul vagyok, sokszor a poklot élem át. Két neurológusnál is voltam nem találtak neurológiai problémát. A koponya MR és a nyaki ér uh is negatív lett. Voltam kardiológusnál, több rutin vérvételen azok sem hoztak negatív eredményt. Szemésznél is voltam, írt fel szemüveget de azzal sem jobb. Az endokrinológiai vizsgálat 1 hónapja IGT-t és pajzsmirigy alulműködést állapított meg, a szigorú diétát maximálisan betartom, sportolok is, a járás közbeni imbolygás és eldőlés érzés mégsem szűnt meg. Mit tehetnék még, hova fordulhatnék, mert így élhetetlen az életem. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a bizonytalanság érzés témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata, a kapott leletek nélkül nem lehet véleményt mondani. A leírt panasz mögött állhat a vérnyomás hirtelen csökkenése, a nyaki gerinc degeneratív eltérése is. Nem tudom, hogy az endokrinológiai vizsgálat mire terjedt még ki, így például a mellékvesekéreg hormonális vizsgálatát is elvégezték-e. A neurológusok minek tartották panaszát? Belső fül eredetű okot is kizártak? Javaslom, hogy az eddigi vizsgálatok eredményeivel keresse fel kezelőorvosát és amennyiben az általam leírtak közül néhány vizsgálat hiányozna, azon a vonalon induljon el.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2018. december 04., 16:37; Megválaszolva: 2018. december 12., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: