• Magas GOT/GPT/LDH oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Vérvételen voltam, és minden jó lett, kivéve 3 értéketŰ: GOT: 620 GPT: 168 LHD (ismételve, higítva): 5472 A vizelet negatív, az üledékben kevés baktérium megjegyzéssel. Voltam éves szűrésen pont 2 hete (teljes has, kismedence, máj, mirigy, nyaki erek, pajzsmirigy) ultrahang minden negatív, tüdőrtg szintén. A vérvételre igen intenzív izomlázzal mentem. Mi lehet az oka ezeknek a cirka 10*-es értékeknek? Csatoltam egy file-t a leletről, pc-n jól látszik.

        Dr. Plósz János válasza a magas LDH, GOT, GPT témában

        A magas LDH-érték egyértelműen sejtpusztulás eredménye, a GOT-GPT emelkedés társulása leginkább májat érintő problémára utalhat, de akár vörösvérsejt-pusztulás vagy az izomláz okaként komolyabb izomsérülés is állhat az eltérés hátterében. Mindenképp bő folyadékpótlás javasolt illetve a laborleletek kontrollja, kiegészítve CPK illetve LDH izoenzim vizsgálatokkal (ha a GOT-GPT nem csökkent, akkor vírusszerológiai vizsgálattal is).


        Kérdés: 2018. november 08., 15:04; Megválaszolva: 2018. november 11., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: