• Missed ab szövettan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Út! Missed ab mútétem volt a 9. hétben. A szövettan makroszkópos leírás: Összmennyiségben mintegy 6 cm3-nyi szürkésfehér szövetet is tartalmazó nagydarabos kaparék, 1 kazetta nem egész. Mikroszkópos leírás: Vérbe ágyazottan lobos-necroticus deciduarészletek, helyenként hydropicusan duzzadt, egyebekben szabályos magzatboholy átmetszetek láthatóak, ill. hypersecretios endometrialis mirigyeket tartalmazó nyálkahártya fragmentumok tűnnek fel. Kóros trophoblast proliferációra utaló jel nincs. BNO: 00210 SNOMED:28000, Diagnózis: Residuum post abortum 1. Kérem tájékoztatni szíveskedjen, az eredményből milyen információkat kaptunk. 2. Mit jelent pontosan a leírás? 3. A magzatelhalás okára kaptunk -e választ ebből? 4. Van -e bármilyen rendellenességre utaló jel? 5. Kiderül -e ebből valami, ami nem jól működik hormonálisan vagy egyéb módon? köszönöm szépen

        Dr. Tekse István válasza a szövettan témában

        Kedves Kérdező! Válaszaim: 1. Kérem tájékoztatni szíveskedjen, az eredményből milyen információkat kaptunk missed abortion-nak megfelelő szövettani leírás 2. Mit jelent pontosan a leírás? missed abortion-nak megfelelő szövettani leírás, egyéb eltérés nincs 3. A magzatelhalás okára kaptunk -e választ ebből? nem 4. Van -e bármilyen rendellenességre utaló jel? nincs 5. Kiderül -e ebből valami, ami nem jól működik hormonálisan vagy egyéb módon? nem Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 06., 08:52; Megválaszolva: 2018. november 07., 17:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Gyerekkorom óta vékony testalkatom van, 30 éves létemre kezdtem neki az itthon végezhető sportoknak vagy kinti futásnak, de továbbra is rajtam van néha az erőtlenség levertség és a testtömegem sem akar elmozdulni 60-62...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés