Fülcimpa alatti csomó, okozhatja ételérzékenység, netán megfázás, vagy valami gyanús?

Üdvözlöm! Korábban kérdeztem egy a torokban levő "gömbbel" kapcsolatban, végülis kiderült, hogy a kivett mandulám helyett vastagodtak meg a nyirok szövetek, azóta is olyan a torkom, nem okoz gondot. A napokban nagyon sok pattanásom lett, mindenfele az arcomon, miután elfogyasztottam egy diétás, sokmagvas kenyeret. Ezzel együtt az is feltűnt, hogy a fülcimpám alatt, az állkapocs mellett közvetlenül kifejlődött egy kisebb csomó, ami kb. 1 cm-es és kemény, gömbszerű. Nem olyan, mint a kelések, amik néha előfordulnak hormonális vagy ételérzékenységi okokból, mert ez nem mozog a bőrrel együtt, hanem mélyebben van alatta. Nem volt nyomásra érzékeny, de miután hosszasabban vizsgáltam, mozog-e bőrrel együtt (hát, ha elhúzom a fülcimpámat, talán ez is megemelkedik, de ennyi) , így most minimálisan érzékeny. Az utóbbi héten érzem, hogy nagyon picit kapar a torkom, van torok váladékom, néha kifújom az orrom. Nem volt az utóbbi 2-3 hónapban semmi megfázásos tünetem, ez sem komoly, betegnek sem mondanám magamat, csak mintha szárazabb lenne a torkom és kis váladékoz nehezebben nyelek néha. Talán fontos információ lehet, hogy lassan 2 éve szoptatok és pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert szedek. Nem tudom, ad-e bármiféle aggodalomra okot ez a csomóm. Okozhatja-e ételérzékenység, netán valami daganat előjele vagy pedig a nyálmirigyemmel van valami? Köszönettel, Angéla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza csomó témában

Tisztelt Kérdező!

Ételérzékenység nem okoz ilyen csomót. Lehet nyirokcsomó is, de látatlanban nem lehet véleményt mondani. Kérem mutassa meg magát háziorvosának, vagy fül-orr-gégész szakorvosnak. Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2018. március 08., 11:31; Megválaszolva: 2018. március 11., 18:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nem múló aranyér
Tisztelt Doktornő/Doktorúr Kb 2 hete jelent meg a hátsómon egy bab nagyságú általam külső aranyérnek diagnosztizált csomag. Az első héten csak...
Forduljak orvoshoz?
Tisztelt Dr.-Dr Nő Tegnap vettem észre egy borsónyi csomót a nyakam felső részén, a hajvonalam kezdeténél. Nem mozdítható, nyomásra, vagy ha...
Borsónyi kemény csomó a fül...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy napja észleltem borsónyi kemény, környezetével összekapaszkodó, nem fájdalmas, nem mobilizálható csomót a jobb...
Dudor vagy csomók
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! A bal oldalamon a bal oldali bordák és a medence csont között ahol az External Oblique (a neten ezt a nevet találtam) ...