nyombélfekély, helicobacter

Tisztelt Uram! szeretném a segítségét kérni hogy értelmezhessem a szövettani leletemet! Pár hete a Bulbusban kis-és nagygörbületen látszik egymással szemben 2 db "csókolózó" fekély. a szövettanim eredménye a következő lett: szövetileg: felszínes corpus típusú gyomornyálkahártya részletek tunica propriájában masszív idült lobsejtes beszűrődéssel. A lobelemek egy helyen secunder follicust is képeznek. nyáktemelés megtartott, intestinalis metaplasia nem látható (1+) . a lobelemek közt a T-sejtek előfordulása nem éri el a 20%-ot. B-sejt pozitivitás leginkább a secunder follicusnak megfelelően látható. Ez jót vagy rosszat jelent? Helicobacterre pozitiv vagyok, de elkezdték a kezelését rá. Van okom az aggodalomra? , mert a jelen eredményeimet továbbküldik konzultációra a lobos folyamat lymphomás eredetének kizárása végett. a válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza H. pylori témában

Aggodalomra én nem látnék okot, a kép megfelel a Helicobacter okozta gyulladásos immunválasznak. A B-sejteknek a folliculusokban a helyük, az lenne a gyanús, ha nagy számban a folliculuson kívül is megjelennének. Jó eséllyel a sikeres eradicatiot követően minden eltérés megszűnik.

Kérdés: 2018. március 03., 12:04; Megválaszolva: 2018. március 03., 16:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
H.pylori kiírtása
Tisztelt Doktor úr! Pár hónapja volt gyomortükrözésem és mintát is vettek. Refluxot és gastritist, a mintavétel pedig: "H.pylori associált idült...
Mit tegyek?
Tisztelt Doktor Úr! 20 éve küzdök gyomorsav problémával. Először savtúltengést állapítottak meg, Quamatel szedését javasolta az orvosom....
helicobacter
Laboratóriumi leletnél a székletben a Helicobacter pylori antigén negatív, viszont a véreredményben a helicobacter pylori IgG/ELISA (vircell) 12, 2...
helycobakter?
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve a háziorvosom antibiotikum és savlekötő kombinációval helycobakter ellenes kezelést alkalmazott nálam. Később a...
Kurkumin étrend kiegészítő...