Dao enzim hiány értelmezése és kezelése

Hisztamin intolerancia labor vizsgálatom eredménye 14, 4 lett., alig az alsó határ felett. A vizsgálatot azért kértem, mert a laktoz és glutén intolerancis diétam mellett több, mint fél éve erősödő olyan allergiás reakcióim jelentkeznek, mint bőrön fóleg alkaron gombostűfejnyi piros pontokkal, ilyenek a száj elúlső nyálkahártyáján is vannak, néha afták is és a nyelvvem gyakran ég (reflux is jelentkezik) , elől bevágások miatt mindenre érzékeny. Az orrom régebb óta gyakran bedugul, evés után. Fejfájás, idegesség. Fekvéskor a szívdobogásom érzem, szabálytalan.. Utóbbi hetekben ingadozik a vérnyomásom, több gyógyszerrel a háziorvos tanácsára rendeződik. Asztmám tíz éve kevés száraz köhögéssel, Symbicort mite nai 2 puffal karbantartva. Frontokat, sem a nagy meleget, sem a hideget nem bírom. Prediabéteszem évtizedek óta van. Hasi ultrahang zsírmájat állapított meg Évtizedekig irritabilis bélszindromás hasmenéstől szenvedtem ami a tej és búza elhagyásos diétámra jelviselhető lettt, kb. Heti egy erő hasmenéssel. Ősztől a széklet ami gyakran halvány sárga, normalizálódott sőt kimarad, bogyós is előfordul. Érdemes lenne DAO enzimet szednem? A hisztemin diéta mellett. Korábban orrdugulásra nyáron és mellkason jelentkező csalankiütésre Desloratadint szedtem, de tavaly az egyre erősebb szájszárazságom miatt nem. Xanax, Nebivolol, Valsartan most a gyógyszereim, javult a szájszárazság, de ínysorvadás a foggyökereket megtámadta, két fogat ki kellett húzni. Két hónap óta alvászavar, éjjeli többszóri vizelés, fáradtság, szemszárazság időnként.

Dr. Hangonyi Csilla válasza intolerancia témában

Kedves Kérdező!

Szerteágazó panaszait és tünteit többféle betegség együttes előfordulása okozza. Góckutatás szükséges lenne. Probiotikum szedését javaslom. A Hisztamin intolerancia leletét sajnos nem tudom értékelni, mert nem ismerem a labor referencia értékeit, és intolerancia vizsgálatokkal nem foglalkozom. A vizsgálatot végző szakembertől kérjen erre vonatkozó tanácsot.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2018. január 14., 19:51 ;Megválaszolva: 2018. január 17., 21:31
Kérdések és válaszok: Egyéb
Ételintolerancia
Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi gyors válaszát köszönöm. A tisztázáshoz annyi még hozzátartozik, hogy egy ételintolerancia tesztet készítettek...
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...