Dao enzim hiány értelmezése és kezelése

Hisztamin intolerancia labor vizsgálatom eredménye 14, 4 lett., alig az alsó határ felett. A vizsgálatot azért kértem, mert a laktoz és glutén intolerancis diétam mellett több, mint fél éve erősödő olyan allergiás reakcióim jelentkeznek, mint bőrön fóleg alkaron gombostűfejnyi piros pontokkal, ilyenek a száj elúlső nyálkahártyáján is vannak, néha afták is és a nyelvvem gyakran ég (reflux is jelentkezik), elől bevágások miatt mindenre érzékeny. Az orrom régebb óta gyakran bedugul, evés után. Fejfájás, idegesség. Fekvéskor a szívdobogásom érzem, szabálytalan.. Utóbbi hetekben ingadozik a vérnyomásom, több gyógyszerrel a háziorvos tanácsára rendeződik. Asztmám tíz éve kevés száraz köhögéssel, Symbicort mite nai 2 puffal karbantartva. Frontokat, sem a nagy meleget, sem a hideget nem bírom. Prediabéteszem évtizedek óta van. Hasi ultrahang zsírmájat állapított meg Évtizedekig irritabilis bélszindromás hasmenéstől szenvedtem ami a tej és búza elhagyásos diétámra jelviselhető lettt, kb. Heti egy erő hasmenéssel. Ősztől a széklet ami gyakran halvány sárga, normalizálódott sőt kimarad, bogyós is előfordul. Érdemes lenne DAO enzimet szednem? A hisztemin diéta mellett. Korábban orrdugulásra nyáron és mellkason jelentkező csalankiütésre Desloratadint szedtem, de tavaly az egyre erősebb szájszárazságom miatt nem. Xanax, Nebivolol, Valsartan most a gyógyszereim, javult a szájszárazság, de ínysorvadás a foggyökereket megtámadta, két fogat ki kellett húzni. Két hónap óta alvászavar, éjjeli többszóri vizelés, fáradtság, szemszárazság időnként.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a intolerancia témában

Kedves Kérdező! Szerteágazó panaszait és tünteit többféle betegség együttes előfordulása okozza. Góckutatás szükséges lenne. Probiotikum szedését javaslom. A Hisztamin intolerancia leletét sajnos nem tudom értékelni, mert nem ismerem a labor referencia értékeit, és intolerancia vizsgálatokkal nem foglalkozom. A vizsgálatot végző szakembertől kérjen erre vonatkozó tanácsot. Üdvözlettel:

Kérdés: 2018. január 14., 19:51; Megválaszolva: 2018. január 17., 21:31
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lelet értelmezése és lehetséges...
Tisztelt Doktor Nő! Az elmúlt másfél hónapban különböző (karon, hónaljban, oldalon megjelenő) gyulladásokkal kezelnek a helyi sebészeti...
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Hasnyálmirigy vagy gyomorprobléma...
Tisztelt Doktornő! Nagyjából szeptember vége óta vannak különböző emésztési problémáim. Amit kiemelnék, hogy gyakori gyomortájéki, ill...
Dalacin 300 és rubofen 500 szedhető...
Üdvözlöm Dokotornő ! Fel duzzadt arc a szem ig baloldalon , ügyeletes fogorvos felírta a dalacin 300 mg-ot , tegnsp este óta szedem ,de reggelre és...