Endometriózis-mióma: hüvelyi szülés

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleménye laparoszkópiás endometriózis műtét és egyben egy mióma eltávolítása utáni hüvelyi szülésről? Vagy ez már mindenképpen a császárt teszi indokolttá? A műtét lassan 4 éve volt, azóta minden rendben van. Üdvözlettel, Márti

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza eosis témában

Kedves Márti!

Az endometriózis eltávolítása igazán nem szempont ebben a kérdésben, a myomát pedig tudni kellene pontosabban, hogy mekkora volt, hol helyezkedett el? Az alapján lehet eldönteni, hogy lehet-e szülni hüvelyi úton vagy nem javallt. Ezeket a részleteket - ha kapott - megtalálja a részletes műtéti leírásban vagy még a műtét előtti ambuláns lapokon le kell legyen írva.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2017. május 18., 08:43; Megválaszolva: 2017. június 01., 18:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laparoszkópos nőgyógyászati műtét...
Tisztelt Doktor Úr! Laparoszkópos nőgyógyászati műtétem volt, endometriómát távolítottak el, illetve letapadásokat oldottak. Komplikáció nem...
Nem endometriózis?
Tisztelt Doktor úr! 2 éve amióta egyszer szedtem fogamzásgátlót azóta szenvedek alhasi panaszokkal.. tulajdon képpen az orvosok azt mondták a kettő...
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...