Neuropátiás fájdalom

Tisztelt Doktornő! Panasz: csípőtől lefelé, a teljes jobb lábon szúró, égő érzés, mely 2 és fél év óta folyamatos. (SSEP, , ENG-EMG vizsgálat negatív.) Kérném szíves véleményét, hogy a Koponya MRI lelet eredményében leírtak, okozhatják-e a fent leírt tünetet? "jelzetten tágabb, középállású, szimmetrikus oldalkamrák. Tágabb III, és IV. agykamra, valamint subarachnoidalis terek. A fehérállományban mindkét oldalt egy-egy, korábbi, kisebb vascularis laesio., Demyelinisatiora jellemző eltérés nem látható. Egyebekben szabályos szerkezet. Vérzés, térfoglalás, kóros diffusio nem látható. a 3D TOF MR angiographian az életkornak megfelelő vascularitisatio látható." Kérném továbbá az alábbi értelmezését: "Jelzett fokú atrophia cerebri." Az orvos Tegretol, vagy Gabagamma szedését javasolja. Ön szerint melyik lenne a legmegfelelőbb, figyelembe véve a lehetséges mellékhatásokat? Válaszait előre is nagyon köszönöm! László

Dr. Kerekes Éva válasza égető fájdalom témában

Tisztelt Érdeklődő! Nem, a koponya MR-én leírt elváltozások nem magyarázzák a láb égető fájdalmát. A jelzett agyi atrophia nem biztos hogy kóros eltérést jelez, azt jelenti, hogy agy agyállomány és a koponyacsont között kissé tágabb a tér, de ez nem jelenti azt, hogy sorvadtabb lenne az agyállomány. Önmagában ennek nincs klinikai jelentősége. Mi nem MR leletet gyógyítunk, hanem a beteget, ezért látatlanban senkinek semmilyen gyógyszert szedését nem javaslom. Ellenben megbízok a neurológusában és az általa elrendelt terápiában, valamint abban, hogy tisztában van az általa felírt gyógyszerek mellékhatásaival, és felmérte a haszon/kockázat arányát. Ha Ön nem, akkor válasszon más neurológust, aki személyes vizsgálat után gyógyít, az interneten látatlanban csak a kuruzslók adnak gyógyszeres javaslatot. Jobbulást kívánok.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2017. január 12.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka