Nem hízik

Kedves Doktornő! Olyan ügyben kérném a segítségét, hogy az 1 éves fiam nem hízik! 2930 gr született és jelenleg 6700 gr. Eszik mindent, ami a korának megfelelő és nem mondanám rossz étvágyúnak, de hízni nem hízik! Házi doki azt mondja tömjem, de rosszul létig nem etethettem! Mosolygós, jó kedvű, örök mozgó baba semmi jele annak, hogy beteg lenne! 5 hónapos korára megduplázta a születési súlyát után kezdett el maradni a hízás! Apukája ugyan ilyen volt kicsinek, Őt kivizsgálatokra is hordát, de nem találtak semmi rendelleneséget. Egyéb Fejlődés szempontjából normális. Illetve hipotoniával született, ami már lassan kinövőben. Esetleg, ami segített még, hogy 2 hónaposan műtötték a köldökét mert belülről nem zárodott be és egy vékony bél rá volt csavarodva. Voltunk kontrollon ezzel kapcsolatban azt mondták minden rendben! Segítsen nekem mit tudnék tenni, hogy hízzon vagy egyéb tanácsát is szívesen fogadom, hogy mi lehet a baj! Köszönettel Balog Tünde

Dr. Balogh Andrea válasza csökkent súlyfejlődés témában

Kedves Kérdező! Mindenképpen szükséges egy kivizsgálás: vérvétel, vizeletvizsgálat ugyanis a leggyakrabban a háttérben vérszegénység, húgyúti fertőzés áll, melyeknek sokszor az egyedüli tünete - különösen a húgyúti fertőzésnek - a kicsi súlyfejlődésének az elmaradása. Ha ezek rendben vannak akkor egy gasztroenterológiai szakrendelést javasolnék: táplálékallergia, felszívódási zavar irányában szükség esetén anyagcserezavar irányában. Lehet, hogy a kicsi ilyen alkat, de előtte érdemes meggyőződni arról, hogy más probléma nincs-e a háttérben. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Dr. Balogh Andrea
Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász
Megválaszolva: 2016. június 23.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Idősember tenyerének erességéről
Zsibbadó kéz. A tárgyak megfogásakor nem érzi azokat. A képen látható erességgel összefüggésben van? Szinte feketéllik; a tenyér és az ujjak. Kell-e rá kenőcs...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után