Szokatlanul hideg bőr

Tisztelt Doktor úr/nő! Kb egy hete feltűnt, hogy a felkaromon, a mellkasomon és a hátamon sűrűn hidegebb tapintású a bőröm a megszokottnál. Nem folyamatos a jelenség, naponta néhányszor előjön és mindig máshol érzem hidegnek. Lázam, hőemelkedésem nincs, a testhőm sem alacsony. Egy epeelfolyási panasz miatt jelenleg kivizsgálás alatt állok, a labor eredményem egyedül az össz bilirubin szint magas értékét mutatta (26.6). A bizonytalanság miatt elég sokat stresszelek azon, hogy mi lehet a bajom. A kérdésem az volna, hogy ezt a szokatlanul hideg bőrt mi okozhatja? Lehet köze az epe/máj panaszomnak hozzá, esetleg a stressz válthatja ki? Köszönöm szépen a választ előre is!

Dr. Szanyi Andrea válasza hűvös bőr témában

Kedves Kérdező! Az epeelfolyási panasza a jelenlegi panaszával nincs összefüggésben. Nem említi, hogy más is érzékeli-e ezt, a vérképe mutat-e eltérést, illetve feszültebb-e mostanában, nem fáradtabb-e az átlagosnál. Mivel panasza átmeneti, különböző helyeken jelentkezik, nem gondolnám, hogy túlzott aggodalomra adna okot. Ha esetleg a laboreredmények között a pajzsmirigyműködésre vonatkozó vizsgálat (TSH) nem szerepelt, azt még érdemes volna elvégezni alulműködés kizárására. Valószínűleg nem szervi eredetű a panasz, a stressz viszont okozhat ilyen tüneteket is.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2016. június 14.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Idősember tenyerének erességéről
Zsibbadó kéz. A tárgyak megfogásakor nem érzi azokat. A képen látható erességgel összefüggésben van? Szinte feketéllik; a tenyér és az ujjak. Kell-e rá kenőcs...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után