Torokszoritas, krákogás, zsibbadás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérném szíves tanácsát a lenti tüneteimmel kapcsolatban, illetve, hogy milyen vizsgálatok szükségesek, hogy szervi eltérést kizárjunk. 35 éves 3 gyerekes anyuka vagyok, négy év alatt szültem a három gyerkőcöt. A legkisebb 6 hónapos, egy hónapja nem szoptatok. A következő tüneteim jelentek meg kb. 8-9 hónapja (még terhesség idején jelentkeztek) . Ízületi fájdalom sok ízületben, ksiízületekben is. Torokszorítás, fojtogató érzés (folyamatos) , torok köszörülési kényszer (krákogás - nem egész nap) , kis váladékkal, ami nem jön fel, néha rekedtség, torokkaparás.Zsibbadás alvásnál este, bal kézfejben, hátközépi fájdalom. Nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás, 0, 7*0, 25 mm-esek. A következő vizsgálatok történtek: Teljes vérkép, RF, ANA - nincs eltérés. Reumatológia - mondták, hogy várjam meg a szoptatás végét - valóban múlóban vannak az ízületi fájdalmak azóta. Fül orr gégészet - a 9 hónap alatt 4-szer, 4 különböző orvosnál, történt, garatváladék tenyésztés, orrgarat endoszkópia, garat/gége tükrözés, tükörrel.Negatív mind, bal oldali minimális orrsövény ferdülés. Nyaki UH - a tarkótájékon reaktívak a nyirokcsomók, azt mondták, hogy ezek lehet, hogy visszamaradt nycs-ok korábbi gyulladás után (nem kóros méretűek, nem szúrják meg) . Pajzsmirigyben két db 2 mm-es göböt találtak, ennek kontrollja javasolt fél6egy év múlva, nem írták le kórosnak. (ez az utolsó terhesség alatt jöhetett ki, mert 8-9 hónapja nem volt még ott, es egy hónapja a második vizsgálaton már megvolt. Labor pajzsmirigy nem történt. Szív UH, EKG - negatív Allergológia - légúti panel negatív Gyomortükrözés - negatív, vékonybél mintavételt követően minimális eltérés, emiatt, glutén intolerancia vérvételt javasolt a doktornő (ezen még nem voltam) , de említette, hogy lehet, hogy a terhesség utóhatása is lehet, a gyomor szerkezeti átrendeződése miatt. Mellkas rtg - negatív Csontkovácsnál voltam 3-szor, hátfájás ilyenkor múlik, ill. zsibbadás is, de visszajön (csontkovács a nyaki csigolyák rendellenes tartását állapította meg) Gyerekek miatt idegeskedek néha, de nem érzem, hogy pánikolnék, és a tüneteim nem is rohamokban jönnek. Szüléseim normál hüvelyi szülések voltak, problémamentesek. Az utolsónál gerinc érzéstelenítést kaptam, de 3 szor szúrták meg, mire jól eltalálták, és akkor is csak fél oldalra zsibbasztott le (lehet, hogy ez nem releváns) . Milyen vizsgálatokat kellene még végeztetnem, hogy kiderüljön van-e valami szervi eltérés. Őszintén szólva már frusztrál nagyon, hogy tüneteim vannak és emiatt szorongok is. Ill. így is sokat költöttem már a magánvizsgálatokra, de nem szeretném, hogy ezen múljon, hogy nem fedeznek fel valami problémát. Hová menjek még el? Nyaki MR vagy nyaki gerinc rtg esetleg légcső vagy tüdő tükrözés? (szívem szerint, már nem mennék sehová, de nem szeretnék fehér foltokat hagyni) Köszönettel, Mónika

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza torokszorítás témában

Kedves Kérdező!

Panaszai a leírtak alapján nagyon szerteágazóak. A krákogás, torokköszörülés

hátterében a gyomortükrözéssel a nyelőcső refluxot kizárták, a sorozatos

gégészeti vizsgálattal ennek gégészeti eredetét is. Okozhatja ezeket a

panaszokat még a száraz levegő, a szükségesnél kevesebb folyadék fogyasztása

de feszültség, szorongás is. A zsibbadás lehet nyaki gyöki

kompresszió következménye is, amennyiben ez nem múlik, esetleg nyaki MR

vizsgálatát javasolnék. A nyaki röntgen vizsgálat nem minden esetben

informatív.

Kérdés: 2016. április 11., 11:04; Megválaszolva: 2016. április 19., 20:28

Kérdések és válaszok: Egyéb

Seb típus megítélése
Tisztelt Doktornő! Egy ilyen sebet vettem észre a gyerekemen. Ön szerint lehetséges, hogy ez egy harapás nyom, akár egér? Felnagyítva furcsa a seb...
Magas vérsüllyedés és triglicerid...
Tisztelt Doktor Nő, Válaszolva korábbi kérdésére - igyekszem napi 2 liter tiszta vizet inni, az utóbbi időben munkahelyi stressz miatt...
Féloldali zsiborgás
Lelet kiértékelése
A múltkor írtam önnek és a választ...