Állandó nyaki nyirokcsomó gyulladás

Tisztelt Válaszoló! 29 éves nő vagyok. Évek óta tapasztalom, hogy ősztől kezdve a hideg szél hatására begyullad a nyakamon (fül alatti rész) valami. Néha jobb, néha bal oldalt. Továbbá megfázáskor is gyulladás jelentkezik, ami nagyon nehezen húzódik vissza. Ez az utóbbi két ősszel/télen heti rendszerességgel előfordul. Ősszel hideg szélben, huzatban rögtön előjön, illetve télen most már hetente. Megfázva tavaly október óta nem voltam. Hordok sálat, ennél nagyobb sapkát már nem tudok felvenni. Háziorvosom szerint a nyirokcsomóm duzzadt. 17 éves koromban kivették a mandulámat. Így logikus lenne, hogy a nyirokcsomóm dolgozik helyette, de ez az utóbbi jópár hónapban nagyon zavaróvá vált. Főleg jobb oldalt érzek duzzadást, begörcsöl tőle ugyanazon oldalon a fejem és sima fájdalomcsillapítótól el sem múlik. Kisugárzik a vállamra. Néha a fülemnél is gyulladást érzek, amitől ritkán szédülök is. A görcsös fejfájás enyhe látási nehézséget is okoz. Ez kb 2-3 napig tart, majd visszahúzódik és hetente előfordul. Egy hete lüktető fejfájásom volt, amitől hánytam is. Nyakam természetesen egész nap be volt dagadva. Laboreredményem nem mutat semmit, pajzsmirigyre is vizsgáltak. Voltam góckutatáson tavaly tavasszal fül-orr gégésznél, nyaki ultrahangon, nőgyógyásznál, fogorvosnál. Egyik sem talált semmit. Egyéb nyirokcsomóim nem duzzadtak. Mi okozhatja ezt? Mit tudok ellene tenni? Milyen vizsgálatot javasol még? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza duzzanat témában

Kedves Kérdező!

Részletes leírásából nem derül ki, hogy a nyakon levő nyirokcsomók mekkorák, tapinthatóak-e, a nyaki ultrahangvizsgálat során mit írtak le róluk. Nem tudom értelmezni, hogy a " nyaki ultrahang nem talált semmit". Az sem egyértelmű, hogy ezek csak időnként jelennek-e meg, elmúlnak-e. Amennyiben ezek puha nyirokcsomók és időnként eltűnnek vagy megkisebbednek, az normális jelenség különböző fertőzések során. Nagyobb nyirokcsomó okozhat fájdalmat, ez kisugározhat a fülbe is elhelyezkedésétől függően. Különböző a szájüreget érintő gyulladásos megbetegedések járhatnak nyirokcsomó duzzanattal. Amennyiben viszont a nyirokcsomók folyamatosan megvannak, esetleg nőnek vagy újak is jelentkeznek, akkor azok további vizsgálatát, (citológia vagy szövettan) javasolnám.

A fejfájása, hányingere ezzel biztosan nincsen összefüggésben, az migrénszerű rosszullétnek felelhet meg.

Kérdés: 2016. március 21., 20:33 ;Megválaszolva: 2016. március 31., 20:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kéz duzzanat
Jó napot tisztelt doktor nő/úr! Azt szeretném kérdezni, hogy meleg hatására mi az oka annak hogy, duzzadnak meg az ujjaim virsli alakura bepirosodik...
Csomó a combon
A jobb combomon az ágyéknál van egy csomó.Nyomásra fáj.Külsőleg duzzadt és kemény, de nem piros. Mi lehet? Lehet rák?
Mi bajom lehet?
Tisztelt Doktor Úr! Érdekelne véleménye betegségemről! 3 nappal ezelőtt bedagadt a jobb bokám másnap már dolgozni sem tudtam menni...
Duzzanat/csomó a nyak jobb, hátsó...
Jó napot nem rég észrevettem egy kis csomót/duzzanatot a nyakam jobb felső részén. Nem fáj nem érzem hogy ott van orvoshoz még nem fordultam vel...
Szem alatti hólyag?!
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! A mai napon miután felkeltem a szemem alatt egy szúnyogcsípés szerű hólyagot észleltem, amely nem viszket viszont...