Multivitamin allergiásnak

Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla! Menyasszonyom nevében írok Önnek. Asztmás, ételallergiás (tej, tojás, szója, kukorica, aloe vera, bab, kakaó, exotikus gyümölcsök, stb. - sokáig lehetne sorolni -) Multivitamint keresünk a számára, amely allergén anyagok nélkül készül. Eddig egy orvos sem tudott neki vitamincsomagot ajánlani, illetve elhajtották azzal az indokkal, hogy felesleges vitamint szedni, vigye be zöldségekből illetve gyümölcsökből ezeket a vitaminokat. Természetesen minden nap fogyaszt zöldséget és gyümölcsöt, de így sem lehet minden szükséges vitamint bevinni a szervezetbe. Tudna ajánlani számára valamilyen multivitamin csomagot vagy bármilyen alternatív megoldást? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Hangonyi Csilla válasza vitamin készítmények allergiásoknak témában

Kedves Kérdező!

A vitaminok önmagukban nem fehérje természetű anyagok, így nem allergizálnak. A szintetikusan előállított vitaminkészítmények (gyógyszertári forgalomban lévők) vélhetően nem allergizálnak. A gyógyszertárban meg tudják nézni azokat az összetevőket, adalékokat, amikre a menyasszonya allergiás, és olyat tudnak választani, ami ezektől mentes. Egyébként egy egészséges fiatal felnőtt számára csak az őszi-téli hónapokban ajánlom a plusz vitaminbevitelt, elsősorban a C, D, A vitamint.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. március 01., 10:31 ;Megválaszolva: 2016. március 06., 11:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt