Ételintolerancia

Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi gyors válaszát köszönöm. A tisztázáshoz annyi még hozzátartozik, hogy egy ételintolerancia tesztet készítettek és egy kémcső vért vettek. 220 féle ételt, transzglutamináz és még ami gondolom hozzá tartozik. Gabonák, tojás stb. A Kórházi IgE-m lett csak 87 határérték felett 143. Amit Ön írt vizsgálatokat /anti EMA és anti tTG IgA és IgM antitestekkel/ nem végeztek, sőt az IgG-re is az volt írva, hogy nem végzik a vizsgálatot. Ezeket a vizsgálatokat hol lehet végeztetni? Még egy kérdés,. A kórházi allergia vizsgálat mindenre null és az intolerancia vizsgálat némelyikre határérték felett van. Attól még a kórházi elfogadható mivel az allergia vizsgálat és nekem csak intoleranciám van akkor ezek szerint? Válaszát előre is köszönöm és elnézést az aggodalmaskodásomért.

Dr. Plósz János válasza intolerancia témában

Igen, ez alapján allergia nem igazolható, a másik teszt intoleranciát igazolhat (de ez esetben is merülnek fel kétségek) . A lisztérzékenység diagnózisához szükséges vizsgálatokat (szöveti transzglutamináz IgA antitest (tTG IgA) , szöveti transzglutamináz IgG antitest (tTG IgG) endomysium IgA antitest (EMA IgA)) a Laboratorium Kft is elvégzi.

(elnézést kérek, az előző válaszomban az IgG helyett IgM-et írtam, a G a helyes) .

Kérdés: 2016. február 17., 16:33 ;Megválaszolva: 2016. február 17., 20:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Dao enzim hiány értelmezése és...
Hisztamin intolerancia labor vizsgálatom eredménye 14, 4 lett., alig az alsó határ felett. A vizsgálatot azért kértem, mert a laktoz és glutén...
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt