Letapadás felodása utáni teendők?

Kedves Doktornő! Kisfiam 5éves múlt, részleges letapadás van/volt a kukacán, ami nem zavarta a pisilésben, csak nem tudtuk teljesen hátrahúzni a bőrt. A gyerekorvos beutalt sebészetre, ahol egy fiatal, flegma doktornő igazi mészárszéket rendezett, kisfiam el is ájult. A kukaca helyén egy lilás-véres húsdarab lett, így mutatta a doktornő, hogy meddig kell lehúzni. Utökezelésre este-reggel kamillás öblítést mondott, teljes hátrahúzás után. Termeszetesen nem bírtuk/mertük este teljesen hátrahúzni, de kamillás ülőfürdő megvolt. Reggel egy ujjnyira le tudtam húzni, este is, és pénteken elmentünk a háziorvoshoz, hogy mutassa meg meddig kell. A háziorvos lidocainnal befújta, majd lehúzva a bőrt tetrán hintőporral szórta be. Ő azt mondta, hogy 3napig ne húzzuk fel semeddig. Teljesen tanácstalan vagyok, eddig is ahány orvos látta, mind mást mondott (fel kell oldani/ nem kell, mert kinövi) most meg ez a hintőpor! Attól félek, hogy alatta begyullad, vagy mivel nem huzogatjuk reggel-este, akkor megint letapad.. Mit tanácsol: hagyjuk rajta a sebhintőport, és ne bántsuk, vagy inkább mossuk le kamillával és huzogassuk? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel.

Dr. Balogh Andrea válasza fitymaletapadás témában

Kedves Kérdező! Azt tanácsolom, hogy mossák le a hintőport, mert az beleragadhat a fityma bőrébe, hiszen vizelet, normálisan van, hogy kis váladék is ott van, tehát mossák le. Azt tanácsolom, hogy fürdővízben óvatosan húzzák hátra minden este és úgy mossák le. Ha gyulladt lenne akkor vegyenek Betadin krémet - recept nélkül kapható - és azzal naponta 2x kenjék be. Letapadás ellen két krémet tudok javasolni: Cikatridina krém, ez recept nélkül kapható ezt naponta 3x kell kenni a hátrahúzott fitymára. A másik receptköteles, Elocom krém azt napi 2x kell kenni a hátrahúzott fitymára. Azt tanácsolom, hogy húzzák hátra a fitymát mert sajnos egy ilyen drasztikus beavatkozás után gyorsan visszatapadhat. Ezt a gyerekek nem növik ki, 5 éves korban valóban jó megoldani mert utána a letapadt fityma már fájdalommal is járhat egy idő után. A megoldási módjával ahogy történt nem értek egyet, van már erre humánus megoldási mód is többféle. Mielőbbi gyógyulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Dr. Balogh Andrea
Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász
Megválaszolva: 2016. február 08.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Idősember tenyerének erességéről
Zsibbadó kéz. A tárgyak megfogásakor nem érzi azokat. A képen látható erességgel összefüggésben van? Szinte feketéllik; a tenyér és az ujjak. Kell-e rá kenőcs...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után