Lágy széklet, mitől?

Tisztelt DR_úr! Szeretném megkérdezni, mitől lehet 2-3 hete minden reggel higabb a székletem? Három hete el vesztettem a munkahelyem.nagyon ideges vagyok, általában is! Mindenen aggódok, szinte mindennap! Tavaly májusban is volt 1-2 honapig laza a székletem, de elmúlt. Akkor voltam _: uh, széklet teszten, vérvételen, minden negetiv lett! Azt mondta a gastroenterologus, hogy Ibs, Mostmár senki sem vesz komolyan, Holnap megyek Magán uh, -ra, remélem nem lesz semmi baj! Más panaszom nincs, étvágyam van, csak az, hogy laza a székletem, és ma vékonnyab is volt, nagyon megijedtem! 3 hete szedek probiutikumot, de nem sokat használ! Ön szerint mi lehet ez? A daganatoknak más tünetei is vannak? Ja és még valami, nagyon hipohonder vagyok! Szinte rettegésből áll az életem! Kérem segítsen! Köszönöm megtisztelő válaszát! Erika

Dr. Plósz János válasza IBS témában

Az IBS helyt álló diagnózisnak tűnik, a leírt tünetek nem riasztóak. Javaslom, cserélje le más típusúra a probiotikumot (akár kombináltan is használhat készítményeket) , egyen gyakran, rendszeresen, próbálja meg megfelelően feldolgozni a stressz-t, mozogjon rendszeresen, intenzíven. Gyógyszeresen a Duspatalin tabl. 2x1 dózisban jó lehet.

Kérdés: 2016. február 02., 15:01 ;Megválaszolva: 2016. február 02., 20:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyomor és bélpanaszok.
Tisztelt Doktor Úr! Emésztési zavaraim még tavaly kezdődtek. Akkor felkerestem a gasztróenreológust és Normix kúrát kaptam. Panaszaim: puffadás...
különös hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! 48 éves tanár vagyok. Olyan egy hónapja furcsa hasmenésem van. A reggeli első széklet rendszerint normális, állaga, színe...
Hasi panaszok
Tisztelt Doktor úr, Gyenge IBS-D szerű betegséggel kűzdök, ami reggeli 1 kemény és 1-2 lágyabb/hasmenéses székelést jelent. Laktóz érzékeny...
széklet probléma
Tisztelt Doktor úr! kb 1.5-2 éve kezdődtek panaszaim, ami a következő ben nyilvánul meg.gyomorgorgások étkezés után is nemcsak előtte .belek...
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja így ünnepek után azt tapasztaltam hogy alhasi fájdalmaim vannak puffad a hasam az étvágyam sem az igazi most....