Kreon terhesseg alatt

Tisztelt Dr.Plosz Janos, 12 hetes kismama vagyok. A kerdesem az lenne, hogy terhesseg alatt szedheto-e a Kreon25000 tabletta? A terhesseg elott fel evvel derult ki, hogy vannak emesztesi, felszivodasi problemaim (korabban mar tudtam, hogy Inzulinrezisztenciam es pajzsmirigy alulmukodesem is van es laktozintoleranciam) . A gasztroenterologus ezt a gyogyszert irta fel, napi 3 szemet, de rosszul voltam tole, igy csokkentettuk 1 szemre. A terhesseg elott 1-2 hettel sajnos egyaltalan nem szedtem egyeb problemaim miatt, igy nem volt folyamatos a szedes. Most kicsit aggodom, hogy ha egyaltalan nem szedem, akkor a babam egyaltalan nem jut valamilyen tapanyaghoz, amit ez a gyogyszer segitene a szervezetemnek feldolgozni. Tehat az a kerdesem, hogy most a 12. heten el lehet-e/ kell-e kezdeni a gyogyszert? Esetleg ilyenkor valtoztatni kellene az eredeti adagon? Egy leirasban azt olvastam, hogy terhesseg eseten korultekintoen szabad szedni es annyit, ami biztositja a taplaltsagot. A sajat gasztroenterologusomhoz csak 1 honap mulvara kaptam idopontot, ezert szeretnek addig tanacsot kerni. Koszonettel, K.Zita

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza kreon témában

A Kreon nyugodtan szedhető a terhesség alatt, a dózis a táplálékbevitel mennyiségétől illetve az emésztési zavar súlyosságától függ (csak akkor vegye be, ha eszik) .

Kérdés: 2016. február 01., 20:56 ;Megválaszolva: 2016. február 01., 21:02
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kreon 25000 szedes
Tisztelt Dr Ut, Harom kerdesem lenne. Lapos kemenyitoterheles miatt kreon 25000 3x1 napi adagot irt elo a Gasztroenterologus. Ha a szekletem normalisnak...
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt