• kamasz zárkózottsága

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Van egy majdnem 14 éves kislányom, aki egyszerűen nem találja meg a hangot a társaival.Nagyon zárkózott, rossz kedvű, nincsenek igazi barátai. Mind e mellett kitűnő tanuló, az osztály legjobb tanulója, és gyönyörűen zenél.Nagyon lelkiismeretesen tanul, minden feladatot becsülettel elvégez. Mivel pszichológust nem találtam az oldalon, ezért kérném az Ön segítségét ebben a dologban. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire általános az, hogy egy gyerek ennyire kilógjon a sorból? És van e esetleg valamilyen ingyenesen elérhető tréning, amivel fejleszthető lenne a gyerek komunikációja, az, hogy elfogadjon másokat, olyannak amilyenek és ezáltal őt is jobban elfogadják.Igazából óvodás kora óta egy kis különc, azt mondja egyedül akar lenni, de nem tudom, hogy ez mennyire igaz. Hogyan tudnék rajta segíteni, a szívem majd megszakad érte. Köszönöm válaszát előre is.

        Habis Melinda válasza a zárkózottság témában

        Kedves Kérdező! Szerintem nagyon jó, hogy nem törődik bele, hogy a lánya magányosnak tűnik. Fontos, hogy szakember segítségét kérje annak eldöntéséhez, hogy valóban jó-e így neki, vagy csak egyszerűen képtelen mélyebb kapcsolatokat kiépíteni és ezért választotta ezt a visszavonulást. Azt javaslom, keresse fel a területileg illetékes nevelési tanácsadót és kérjen egy időpontot. Üdvözlettel: Habis Melinda


        Habis Melinda
        felnőtt klinikai szakpszichológus, személyközpontú terapeuta, pár- és családterapeuta jelölt Itt kérdezhet További orvosok

         Habis Melinda

        Kérdés: 2016. január 30., 14:19; Megválaszolva: 2016. február 01., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: