Kamasz zárkózottsága

Tisztelt Doktornő! Van egy majdnem 14 éves kislányom, aki egyszerűen nem találja meg a hangot a társaival. Nagyon zárkózott, rossz kedvű, nincsenek igazi barátai. Mind e mellett kitűnő tanuló, az osztály legjobb tanulója, és gyönyörűen zenél. Nagyon lelkiismeretesen tanul, minden feladatot becsülettel elvégez. Mivel pszichológust nem találtam az oldalon, ezért kérném az Ön segítségét ebben a dologban. Az lenne a kérdésem, hogy, mennyire általános az, hogy egy gyerek ennyire kilógjon a sorból? És van e esetleg valamilyen ingyenesen elérhető tréning, amivel fejleszthető lenne a gyerek komunikációja, az, hogy elfogadjon másokat, olyannak, amilyenek és ezáltal őt is jobban elfogadják. Igazából óvodás kora óta egy kis különc, azt mondja egyedül akar lenni, de nem tudom, hogy ez, mennyire igaz., Hogyan tudnék rajta segíteni, a szívem majd megszakad érte. Köszönöm válaszát előre is.

Habis Melinda válasza zárkózottság témában

Kedves Kérdező! Szerintem nagyon jó, hogy nem törődik bele, hogy a lánya magányosnak tűnik. Fontos, hogy szakember segítségét kérje annak eldöntéséhez, hogy valóban jó-e így neki, vagy csak egyszerűen képtelen mélyebb kapcsolatokat kiépíteni és ezért választotta ezt a visszavonulást. Azt javaslom, keresse fel a területileg illetékes nevelési tanácsadót és kérjen egy időpontot. Üdvözlettel.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
 Habis Melinda
Habis Melinda felnőtt klinikai szakpszichológus, személyközpontú terapeuta, pár- és családterapeuta jelölt
Megválaszolva: 2016. február 01.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Pszichológushoz: Zárkózott/magánakvaló...
Megismerkedtem egy velem egyidős 35 éves férfivel akivel nagyon kedveljük egymást, s aki nagyon zárkózott/magánakvaló., Hogyan, deríthetném ki, hogy engem nem...
Idősember tenyerének erességéről
Zsibbadó kéz. A tárgyak megfogásakor nem érzi azokat. A képen látható erességgel összefüggésben van? Szinte feketéllik; a tenyér és az ujjak. Kell-e rá kenőcs...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...